Η τελευταία διάλεξη

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 15.50
10.85
Τιμή Πρωτοπορίας
Υπάρχει και μεταχειρισμένο με €7.70
+
317106
Συγγραφέας: Pausch, Randy
Εκδόσεις: Πατάκης
Σελίδες:283
Μεταφραστής:ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ ΗΛΙΟΦΩΤΙΣΤΗ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/04/2009
ISBN:9789601632094
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα

Περιγραφή


«Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα χαρτιά που μας μοιράζουν, μόνο το πώς θα παίξουμε την παρτίδα». (Ράντυ Πάους)



Πολλοί καθηγητές δίνουν ομιλίες με τίτλο «Η τελευταία διάλεξη». Τους ζητείται να αναλογιστούν και να επικεντρωθούν σε όσα έχουν μεγαλύτερη αξία για εκείνους. Κι ενόσω μιλούν, το κοινό δεν μπορεί παρά να αναρωτιέται το ίδιο πράγμα: Τι σοφία θα κληροδοτούσαμε στον κόσμο αν ξέραμε ότι αυτή θα ήταν η τελευταία μας ευκαιρία; Αν αύριο χανόμασταν, ποια θα θέλαμε να είναι η κληρονομιά μας;


Όταν ζητήθηκε από τον Ράντυ Πάους, καθηγητή Πληροφορικής στο Κάρνεγκι Μέλον, να δώσει μια τέτοια διάλεξη, δε χρειάστηκε να φανταστεί ότι θα ήταν η τελευταία του, καθώς λίγο καιρό πριν του είχε διαγνωστεί ανίατος καρκίνος. Όμως η διάλεξη που έδωσε –«Πραγματοποιώντας τα παιδικά σου όνειρα»– δεν αφορούσε τον θάνατο. Αφορούσε τη σημασία του να ξεπερνάς τα εμπόδια, να εκπληρώνεις τα όνειρα άλλων, να αξιοποιείς κάθε στιγμή (γιατί «ο χρόνος είναι το μόνο που έχουμε. Και ίσως μια μέρα ανακαλύψουμε ότι έχουμε λιγότερο απ’ όσο νομίζουμε»). Επρόκειτο για μια σύνοψη όλων όσα είχε καταλήξει να πιστεύει ο Ράντυ. Αφορούσε τη ζωή.


Στο βιβλίο αυτό ο Ράντυ Πάους συνδυάζει το χιούμορ, την έμπνευση και την ευφυΐα που έδωσαν στη διάλεξή του τέτοιες διαστάσεις φαινομένου και της εξασφάλισαν ανεξίτηλη μορφή. Είναι ένα βιβλίο που θα διαβάζεται από πολλές γενιές που θα ακολουθήσουν. Νούμερο 1 best seller των New York Times, μεταφράζεται σε περισσότερες από 30 γλώσσες.

Από τον εκδότη

Κριτικές

Μετριότατο. Άκρως συντηρητικό, επιτομή του American Dream για το ποιά η ευτυχία και η επιτυχία στη ζωή. Φιλοσοφικά κοινότυπο, συναισθηματικά ρηχό.

Δεν ειναι κακο που _Τα πουλάκια πεθαίνουν τραγουδώντας__

Yperoxo. Den boreis na to stamatiseis mexri na teleiosei.

Απογοητευτικό,κλασική "ροζέ"αμερικανιά με χιλιαδες εγωκεντρικά ανούσια στοιχεία. Τα πουλάκια πεθαίνουν τραγουδώντας κοινώς
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!