Η πόλη και η πόλη

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 15.90
11.13
Τιμή Πρωτοπορίας
+
343916
Συγγραφέας: Mieville, China
Εκδόσεις: Anubis
Σελίδες:400
Επιμελητής:ΛΕΤΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Μεταφραστής:ΚΑΡΑΤΖΗΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Εικονογράφος:JACQUART ANNE LAURE
Ημερομηνία Έκδοσης:22/06/2011
ISBN:9789604970032
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Όταν το πτώμα μιας γυναίκας που έχει δολοφονηθεί ανακαλύπτεται στην εξωπραγματική, παρακμάζουσα πόλη της Μπεσέλ, κάπου στην Ανατολική Ευρώπη, φαίνεται σαν μια υπόθεση ρουτίνας για τον επιθεωρητή Τίαντορ Μπόρλου της Μονάδας Ειδεχθών Εγκλημάτων.

Αλλά καθώς η έρευνα προχωρά, τα στοιχεία αρχίζουν να υποδεικνύουν συνωμοσίες πολύ πιο πολύπλοκες και επικίνδυνες απ’ ό,τι θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί.

Πολύ σύντομα η έρευνά του θέτει τον ίδιο και τους αγαπημένους του σε κίνδυνο. Για να λύσει την υπόθεση ο Μπόρλου θα πρέπει να ταξιδέψει στη μοναδική άλλη μητρόπολη τόσο εξωπραγματική όσο η δική του, διασχίζοντας σύνορα μοναδικά στον πλανήτη.

Με επιρροές από τον Κάφκα και τον Φίλιπ Ντικ, τον Ρέιμοντ Τσάντλερ και το «1984», το πολυβραβευμένο βιβλίο του China Mieville ωθεί το θρίλερ μυστηρίου σε νέα μεταφυσικά και λογοτεχνικά ύψη.


Το βιβλίο «Η πόλη & η Πόλη» τιμήθηκε το 2010 με το διεθνές βραβείο World Fantasy Award, ενώ κατέκτησε επίσης τα βραβεία Hugo, Locus και Arthur C. Clarke της ίδιας χρονιάς.

«Ένα εκπληκτικό ανάγνωσμα… Mία ανατριχιαστική υπενθύμιση πως ο κόσμος που ζούμε βασίζεται στην καταπίεση και σε όλους τους τρόμους που μπορεί αυτή να φέρει».

Socialist Review

«Τα ονόματα των Κάφκα και Όργουελ εμφανίζονται ίσως πολύ εύκολα σε κριτικές για ό,τι είναι έξω από το συνηθισμένο, αλλά σε αυτή την περίπτωση η σύγκριση είναι απόλυτα δικαιολογημένη».


The Times

«Ένα θρίλερ μυστηρίου σε ένα τοπίο που θυμίζει Blade Runner… Φανταστείτε την “Ιστορία Δύο Πόλεων” αν την έγραφε ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ και θα πάρετε μια ιδέα».

Shortlist

Κριτικές

Απογοητευτικό.

Τολμω να πω πως μου θυμισε τη τηλεοπτικη σειρα Fringe και το περιμενα ισως λιγο πιο περιπετειωδες και πιο γρηγορο αλλα δεν αναιρει τη ποιοτητα και την αξια της ιδεας ενος τετοιου βιβλιου. Κριμα που δεν υπαρχουν αλλα μετεφρασμενα βιβλια του China Mieville στα ελληνικα!
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!