Η Παναγία των Παρισίων

68720
Συγγραφέας: Ουγκώ, Βίκτωρ
Εκδόσεις: Σμίλη
Σελίδες:670
Μεταφραστής:ΠΑΠΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ - ΧΑΤΖΑΚΗ ΒΑΝΑ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/09/2005
ISBN:9789607218964


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή


Κορυφαίο έργο της ρομαντικής λογοτεχνίας και ένα από τα πιο γνωστά μυθιστορήματα όλων των εποχών.
Η Παναγία των Παρισίων είναι η ιστορία του δύσμορφου κωδωνοκρούστη Κουασιμόδου και της όμορφης τσιγγάνας Εσμεράλδας. Ο πραγματικός πρωταγωνιστής του βιβλίου, όμως, είναι ο καθεδρικός ναός του Παρισιού, η περίφημη Νοτρ Νταμ, της οποίας ο επιβλητικός όγκος ρίχνει βαριά τη σκιά του σε όλα όσα διαδραματίζονται, δίνοντας παράλληλα στον Ουγκό την ευκαιρία να περιγράψει με ιδιαίτερη ενάργεια το μεσαιωνικό Παρίσι αλλά και να σχολιάσει τα κακώς κείμενα της εποχής του.

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Κριτικές

Εξαιρετική Μετάφραση και Έκδοση!

Απίστευτο βιβλίο. Δεν είναι παιδικό. Τη δεύτερη ανάγνωση την έκανα μαζί με αυτό το χάρτη https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ac/Plan_de_Paris_vers_1550_color.jpg και βρέθηκα κι εγώ στο μαγικό μεσαιωνικό Παρίσι μέσα από ακριβείς εγκυκλοπαιδικές περιγραφές της αρχιτεκτονικής και της πολεοδομίας σε συνδιασμό με την ρομαντική ιστορία, τους μοναδικούς χαρακτήρες και την κλιμακούμενη πλοκή. Ένα αριστοτεχνικό αμάλγαμα φαντασίας και πραγματικότητας, ένα πολύ όμορφο αναγνωστικό ταξίδι στο ρομαντισμό.

Ένα κλασικό πλέον βιβλίο, που καλό θα είναι να διαβαστεί χωρίς την εικόνα που έχουμε για την ιστορία από την ομώνυμη ταινία της Disney. Σε ταξιδεύει, σου δημιουργεί εικόνες και συναισθήματα... Η αλήθεια είναι πως η αρχή κυλάει λίγο κουραστικά με τις περιγραφές, γι΄αυτό προτείνω να έχετε προετοιμαστεί για αυτές και να μην παρατήσετε το βιβλίο γι΄αυτό το λόγο.

Εκπληκτικό βιβλίο!
Το διάβασα στα 31 μου και πάντα είχα την αίσθηση ότι ήταν ένα παραμύθι για παιδιά. Πολύ μακριά από την αλήθεια όμως η εκτίμηση αυτή.
Οι χαρακτήρες σκιαγραφούνται με τέτοια ζωντάνια και βάθος που είναι αδύνατο για τον αναγνώστη να μην συσχετιστεί μαζί τους με ακραία συμπάθεια ή μίσος...
Μια υπέροχη ιστορία που βάζει το συναίσθημα σε πρώτο πλάνο και κάνει την λογική κομπάρσο. Μια ιστορία με πρωταγωνιστή τον έρωτα σε όλες τις μορφές του: από την πιο αθώα και αγνή του έκφραση μέχρι την πιο άρρωστη και λάγνα...
Πραγματικό αριστούργημα!

Η Παναγία των Παρισίων είναι ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία και το έχω διαβάσει τουλάχιστον 5 φορές!! Είναι πολύ ωραίο και θα πρότεινα σε όποιον δεν το έχει διαβάσει να το πάρει.
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!