Η Ωδή του Λεπιδιού

Έκπτωση
40%
Τιμή Εκδότη: 23.00
13.80
Τιμή Πρωτοπορίας
Υπάρχει και μεταχειρισμένο με €11.50
+
460604
Εκδόσεις: Αίολος
Σελίδες:584
Επιμελητής:Καρά, Μαρίνα
Μεταφραστής:Τομαράς, Πάνος
Ημερομηνία Έκδοσης:12/07/2017
ISBN:9789605212728
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Άμεσα διαθέσιμο
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

H Ωδή του Λεπιδιού βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, που η γραφίδα του Τζέφρι Ρέναρντ Άλλεν τα συνταίριαξε με φανταστικά και μας έδωσε ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα που κέρδισε κοινό και κριτικούς και βραβεύτηκε επανειλημμένα. Κεντρικό πρόσωπο στην αφήγηση είναι ο Τόμας Γκριν Γουίγκινς, ένας Αφροαμερικανός πιανίστας, συνθέτης και ερμηνευτής, του 19ου αιώνα, που έδινε κοντσέρτα με το προσωνύμιο Τυφλός Τομ. Είχε γεννηθεί στην Τζόρτζια το 1849 και ήταν πράγματι τυφλός. Από έξι ετών έδινε ρεσιτάλ πιάνου. Είχε γίνει διάσημος όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη, και ήταν ο μοναδικός Αφροαμερικανός που έδωσε ρεσιτάλ στον Λευκό Οίκο. Παρέμεινε, όμως, στην αφάνεια για τον λόγο ότι οι μουσικολόγοι τον αντιμετώπιζαν ως αυτιστικό και επομένως όχι πραγματικό μουσικό ταλέντο.
Ο Τομ ανέπνεε, ξυπνούσε και κοιμόταν με τη μουσική. Δεν τον ένοιαζε αν τον πλήρωναν, ούτε για ποιον έπαιζε, ούτε αν τον θεωρούσαν ιδιοφυή ή περίεργο ον. Ο πιανίστας, που πληρωνόταν περισσότερο κι απ’ τον Ρουμπινστάιν, που είχε τακτικούς ακροατές διάσημους καλλιτέχνες όπως τον Μαρκ Τουέιν και που τον ξανάφερε στη δημοσιότητα ο Όλιβερ Σακς με το βιβλίο του Ένας ανθρωπολόγος στον Άρη, ήταν μαύρος, τυφλός και αυτιστικός.
Ο Τζέφρι Ρέναρντ Άλλεν με την ιδιαίτερη λογοτεχνική του γραφή καταφέρνει να σκιαγραφήσει τον Τομ και να αναδείξει την εποχή των έντονων συγκρούσεων μέσα στις οποίες έζησε.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!