Η κοινή γνώμη στην Ελλάδα 2008-2010

Βουλευτικές και περιφερειακές εκλογές, πολιτικά κόμματα, πολιτική επικοινωνία, πολιτισμικές πρακτικές
Έκπτωση
20%
Τιμή Εκδότη: 17.70
14.16
Τιμή Πρωτοπορίας
+
346385
Συγγραφέας: Συλλογικό
Εκδόσεις: Σαββάλας
Σελίδες:254
Επιμελητής:Σπουρδαλάκης, Μιχάλης, Βερναρδάκης, Χριστόφορος
Ημερομηνία Έκδοσης:23/09/2011
ISBN:9789604930050
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Η φετινή έκδοση της "Κοινής Γνώμης στην Ελλάδα" συμπίπτει με το μετεκλογικό τοπίο της χώρας όπως αυτό διαμορφώθηκε τόσο από τις βουλευτικές εκλογές του 2009 όσο και τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Οι εκλογικές αυτές αναμετρήσεις κατέγραψαν ορισμένες σημαντικές διεργασίες που συντελούνται στο εκλογικό-κοινωνικό σώμα, σημαντικότερες των οποίων είναι η σαφής εμφάνιση στοιχείων αποδόμησης των κυβερνητικών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ), η αποδυνάμωση των κομματικών στοιχίσεων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, καθώς και η εμφάνιση αντικομματικών και "αντιδικομματικών" συναισθημάτων.

Οι μελέτες του τόμου που στηρίζονται σε αδημοσίευτες έρευνες κοινής γνώμης αναλύουν τα νέα χαρακτηριστικά της κομματικής ψήφου και του κομματικού συστήματος, τις συνέπειες της νέας τεχνολογίας πολιτικής κινητοποίησης (blogs) για την πολιτική κουλτούρα, χαρτογραφούν τη διαιρετική τομή πόλης-υπαίθρου, παρουσιάζουν τη εικόνα του μισθωτού, όπως αυτή διαμορφώνεται από τις νέες μορφές απασχόλησης και εξετάζουν τις συνέπειες των νέων τάσεων του πολιτικού μάνατζμεντ. Τέλος, σε εκτενές άρθρο παρουσιάζονται σημαντικά στοιχεία και συμπεράσματα από όλες τις μεταπολιτευτικές εκλογές (1974-2009).

Στον τόμο συμβάλλουν οι: Χρ. Βερναδάκης, Κ. Πουλάκης, Γ. Κωνσταντινίδης, Μ. Τσακατίκα, Π. Βασιλόπουλος, Ν. Λέκκας, Γ. Παστιάδης, Γ. Κουζής, Λ. Γερμανός, Β. Χωραφάς και Ι. Αθανασάτου.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!