Η καινούργια ζωή

Υπάρχει και μεταχειρισμένο με €5.00
71969
Συγγραφέας: Παμούκ, Ορχάν
Εκδόσεις: Ωκεανίδα
Σελίδες:342
Επιμελητής:ΜΠΙΤΖΙΛΕΚΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ
Μεταφραστής:ΒΡΕΤΟΥΣΟΦΙΑΝΙΔΟΥ ΣΤΕΛΛΑ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/1994
ISBN:9789604101184


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή


«Μια μέρα διάβασα ένα βιβλίο κι από τότε άλλαξε ολότελα η ζωή μου».
Ετσι αρχίζει αυτό το λυρικό, μαγευτικό μυθιστόρημα του Ορχάν Παμούκ. Είναι η καταπληκτική ιστορία ενός νέου, του Οσμάν, που συγκλονίζεται τόσο πολύ από το διάβασμα ενός βιβλίου, ώστε αποφασίζει να αφιερωθεί στην αναζήτηση της ζωής που αυτό του υπόσχεται.
Παράλληλα ερωτεύεται τρελά την Τζανάν, που επίσης προσπαθεί να καταλάβει τα μυστικά του βιβλίου. Εκείνη όμως αγαπάει κάποιον άλλο, τον Μεχμέτ, κι όταν οι δυο τους εξαφανίζονται, ο Οσμάν φεύγει από την Πόλη κι αρχίζει ατέλειωτα ταξίδια στη μακρινή Ανατολία ψάχνοντας γι' αυτούς και για τον καινούργιο, επιθυμητό κόσμο του βιβλίου. Μαζί του παρασύρεται με την ίδια ταχύτητα κι ο αναγνώστης, που μεταφέρεται στην καρδιά μιας μοναδικής θλίψης και αγωνίας, όχι επειδή διαβάζει το βιβλίο, αλλά επειδή παρακολουθεί όσα συμβαίνουν στον ήρωά του.

Το μυθιστόρημα αυτό, που είναι ένα υπέροχο ταξίδι στα επαρχιακά καφενεία με τις ασπρόμαυρες τηλεοράσεις, στα λεωφορεία με τα βίντεο, στους δρόμους με τα τροχαία ατυχήματα, σ' έναν κόσμο γεμάτο πολιτικές συνωμοσίες, δολοφονίες, παρανοϊκές πράξεις, πράκτορες ακριβείς σαν ρολόγια, στην ποίηση και την ομορφιά μιας πραγματικότητας που χάνεται, δείχνει ακόμα μια φορά ότι ο Ορχάν Παμούκ είναι ένας από τους πιο γνήσιους δημιουργούς του σύγχρονου μυθιστορήματος.

Κριτικές

Ένα πολύ όμορφο βιβλίο που ξεκινάει με ενδιαφέρον την γνωριμία με τον Νομπελίστα Τούρκο συγγραφέα.Ιδιαίτερο,σκοτεινό και πρωτότυπο.
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!