Πρωτοπορία - Βιβλία , περιοδικά , κόμικς
  Ο λογαριασμός μου |  Η Βιβλιοθήκη μου  |   Το Καλάθι μου  |  Ολοκλήρωση αγοράς 
Σύνθετη αναζήτηση   Δημοφιλείς Αναζητήσεις
 
  ΑΡΧΗ  |  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  |  ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ  |  ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ  |  ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ (pdf)  |  ΝΕΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ  |  NEWSLETTER  |  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
20FreeDelivery20190519
 
2hand
 
Κατάλογος
 
 
Νέες Εκδόσεις Περισσότερα
 
Πρόσχαροι οι πολιτσμάνοι
Πρόσχαροι οι πολιτσμάνοι
9,00€
 
Ασφάλεια
 


Safe redirect to Eurobank
 
Αρχή » Θέματα » Γλώσσα » Αρχαιολογία- Φιλολογία- Μυθολογί » Η Γραφή στο Προϊστορικό...
 
Η Γραφή στο Προϊστορικό Αιγαίο
Η Γραφή στο Προϊστορικό Αιγαίο
Γραμμική Α, Ιερογλυφική, Δίσκος της Φαιστού, Κυπριακές γραφές.
Συγγραφείς:   Άγγελος Τσαγράκης
 
Θέμα:  Αρχαιολογία- Φιλολογία- Μυθολογί
Εκδότης: Καρδαμίτσα
Σελίδες:  672
Ημ. Έκδοσης: 01/04/2019
42,93€
Τιμή Πρωτοπορίας
Τιμή Εκδότη: 47,70€
Έκπτωση: 10%
 
Κριτικές
Γράψτε μια νέα κριτική
Διαθεσιμότητα στα
βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα: Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες
Θεσσαλονίκη: Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες
Πάτρα: Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες
Περιγραφή:
Με το βιβλίο αυτό επιχειρείται να καλυφθεί ένα μεγάλο βιβλιογραφικό κενό στο χώρο της προϊστορικής αρχαιολογίας και της γλωσσολογίας, ιδιαίτερα στην ελληνική βιβλιογραφία, το οποίο αφορά στην αναλυτική παρουσίαση των γραφών που χρησιμοποιήθηκαν στην Κρήτη κατά την μινωική περίοδο. Στο βιβλίο παρουσιάζονται και στοιχεία των γραφών της Κύπρου, οι οποίες σαφώς προέρχονται από τις γραφές των Μινωιτών. Πρέπει να επισημάνουμε ότι στο βιβλίο αυτό δεν αναφερόμαστε στη γραμμική Β, αν και σχετίζεται άμεσα με τη γραμμική Α, διότι έχουμε εκτεταμένα ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη γραφή μέσω της συγγραφής βιβλίων, όπου και υπάρχει αναλυτική παρουσίαση των κειμένων της.

Είναι σαφές πως δεν υπάρχει, ως τη στιγμή της συγγραφής του παρόντος βιβλίου, κάποια επιστημονική και αναλυτική προσέγγιση του θέματος των γραφών των Μινωιτών, με αποτέλεσμα αυτές να έχουν γίνει αντικείμενο μιας, κάποιες φορές έστω καλόβουλης, προσπάθειας ερμηνείας από μη ειδικούς, με όσα αρνητικά βέβαια συνεπάγεται αυτό. Η αλήθεια είναι πως οι γραφές αυτές είναι «πολύπαθες» και σε διεθνές επίπεδο, αφού συχνά προσεγγίζονται με εντελώς αντιεπιστημονικό τρόπο από συγγραφείς, οι οποίοι είτε δεν έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις είτε καθοδηγούνται από εμμονικές τάσεις δήθεν αποκρυπτογράφησης ή, το χειρότερο, από εθνικιστικές προπαγανδιστικές θεωρήσεις, ακόμη και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, σε μια προσπάθεια να συνδέσουν τη γλώσσα και τη γραφή, αλλά και γενικά την καταγωγή των Μινωιτών, με τις χώρες προέλευσης ή χρηματοδότησής τους.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, σκοπός του βιβλίου είναι να παρουσιάσει τα κείμενα σε αυτές τις γραφές και να εξεταστεί η πιθανή «συγγένειά» τους ή η κοινή καταγωγή τους. Επιπλέον, θα αναφερθούν οι θεωρίες που έχουν διατυπωθεί για την ερμηνεία τους και, όπου είναι εφικτό, θα κατατεθούν οι προσωπικές εκτιμήσεις και προτάσεις ερμηνείας. Με βάση την παλαιογραφική ομοιότητα των σημείων των γραφών αυτών, και λαμβάνοντας πάντα υπόψη πως ομογραφία δεν σημαίνει απαραίτητα και ομοηχία, θα γίνουν προτάσεις για την ερμηνεία λέξεων ή και ολόκληρων κειμένων στις γραφές αυτές. Όπως θα διαπιστώσει ο αναγνώστης ο οποίος δεν έχει ασχοληθεί εμβριθώς με το θέμα, οι γραφές αυτές τελικά δεν μας είναι και τόσο «άγνωστες», και ακόμη και αν επισήμως θεωρείται πως δεν έχουν αποκρυπτογραφηθεί, δεν έχουν διαβαστεί πλήρως δηλαδή, κατανοούμε σε μεγάλο ποσοστό το περιεχόμενό τους και μπορούμε να συνάγουμε πολύτιμες πληροφορίες για τα διοικητικά συστήματα και γενικότερα τους ανθρώπους που τις χρησιμοποίησαν.
Βιβλία που είδατε
 

 
 
Print on Demand Σύνθεση
 
Bestsellers
 
Τα παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού
Μέση Αγγλία
Σύντομες απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα
Η χαμένη αναγνώστρια
Πετάει η μαμά μου!
Η εποχή της υποκρισίας
Ήρεμη δύναμη
Έρως ο γλυκόπικρος
Το ικανό σου παιδί
Συναξάρια της μικρής πατρίδας
Τα 20 πρώτα (15ημέρου)
Τα πρώτα των 12 μηνών
Τα πρώτα των 36 μηνών
Παιδικά ευπώλητα βιβλία
 
 
Ο Άρκάς στο Facebook!
 
Αποστολή σε φίλο
 
 
Αποστολή στοιχείων βιβλίου σε φίλο σας