Η έρευνα στην ειδική αγωγή, στην ενταξιακή εκπαίδευση και στην αναπηρία - Συλλογικός τόμος Γ

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 17.50
12.25
Τιμή Πρωτοπορίας
+
394421
Συγγραφέας: Συλλογικό
Εκδόσεις: Πεδίο
Σελίδες:216
Επιμελητής:ΖΩΝΙΟΥΣΙΔΕΡΗ ΑΘΗΝΑ - ΝΤΕΡΟΠΟΥΛΟΥΝΤΕΡΟΥ ΕΥΔΟΞΙΑ - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ
Ημερομηνία Έκδοσης:18/12/2013
ISBN:9789605461720
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών "Ειδική Αγωγή" του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο της λειτουργίας του και κατόπιν πρωτοβουλίας της συντονιστικής του επιτροπής, με διευθύνουσα την Αθηνά Ζώνιου-Σιδέρη, μέλη την Καλλιρόη Παπαδοπούλου και την Ευδοξία Ντεροπούλου-Ντέρου και αναπληρωματικό μέλος την Δέσποινα Παπούδη, προβαίνει στην ετήσια έκδοση περιοδικού συλλογικού τόμου που φέρει τον τίτλο: "Η έρευνα στην ειδική αγωγή, στην ενταξιακή εκπαίδευση και στην αναπηρία". Εφαλτήριο για την έκδοση αυτή αποτέλεσε η συνειδητοποίηση της μεγάλης αναγκαιότητας που υπάρχει στη χώρα μας για δημοσιοποίηση ερευνών, οι οποίες διερευνούν ζητήματα ειδικής αγωγής, αναπηρίας και ενταξιακής εκπαίδευσης. Για την υλοποίηση αυτής της προσπάθειας ζητήθηκε η συνδρομή και η συμμετοχή των επιβλεπόντων καθηγητών του ανωτέρω Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών καθώς και των αποφοίτων του.
Ο τρίτος τόμος της παρούσας έκδοσης αναπτύσσεται σε τρεις ευρείες θεματικές ενότητες. Η πρώτη περιλαμβάνει κείμενα που θέτουν ως ερευνητικό σκοπό τη διερεύνηση ζητημάτων που άπτονται της ενταξιακής εκπαίδευσης. Ειδικότερα, μελετά τις προκλήσεις και τις προοπτικές της ενταξιακής εκπαίδευσης στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Η δεύτερη ενότητα αναφέρεται στην ειδική δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τις διδακτικές μεθόδους που υιοθετούνται, ενώ η τρίτη πραγματεύεται ζητήματα αναπηρίας και ειδικότερα τη δόμηση της έννοιας του αριθμού σύμφωνα με τη θεωρία του Piaget σε παιδιά με σύνδρομο Asperger.
Ευελπιστούμε η εκδοτική αυτή προσπάθεια, η οποία χρησιμοποιεί ως άξονα προβληματισμού τα ερευνητικά-επιστημονικά ενδιαφέροντα του μεταπτυχιακού προγράμματος Σπουδών "Ειδική Αγωγή", να συντελέσει αφενός στην περαιτέρω ανάπτυξη ενός δημόσιου ερευνητικού διαλόγου στο χώρο της ειδικής αγωγής, της αναπηρίας, και της ενταξιακής εκπαίδευσης και αφετέρου στη σύνδεση αυτού του διάλογου με ζητήματα διδακτικής πρακτικής και προαγωγής της εκπαίδευσης γενικότερα.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!