Η ενέργεια τα επόμενα 50 χρόνια

Οι επιλογές μας ίσως σώσουν την ανθρωπότητα
Έκπτωση
25%
Τιμή Εκδότη: 12.37
9.28
Τιμή Πρωτοπορίας
+
304871
Συγγραφέας: Συλλογικό
Εκδόσεις: Κάτοπτρο
Σελίδες:144
Ημερομηνία Έκδοσης:01/04/2008
ISBN:9789606717239
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Συλλογικό έργο: Gary Stix, Robert H. Socolow, Stephen W. Pacala, David G. Hawkins, Daniel A. Lashof, Robert H. Williams, John B. Heywood, Eberhard K. Jochem, John M. Deutch, Ernest J. Moniz, Daniel M. Kammen, W. Wayt Gibbs.





Ένα εγχειρίδιο επιδιόρθωσης του κλίματος: Η παγκόσμια θέρμανση είναι πλέον πραγματικότητα. Για την αντιμετώπισή της, η καινοτομία στην ενεργειακή τεχνολογία και πολιτική αναδεικνύεται σε αναγκαιώδη παράγοντα.

Ένα σχέδιο για να κρατήσουμε τον άνθρακα υπό έλεγχο: Η χαλιναγώγηση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, αν και πρόκειται για εγχείρημα που προκαλεί δέος, είναι εντούτοις εφικτή. Οι τεχνολογίες ήδη υπάρχουν. Εκείνο που λείπει παντελώς είναι χρόνος για χάσιμο.

Το μέλλον των μεταφορών μας: Ποιες είναι οι επιλογές μας για μείωση της ζήτησης πετρελαίου και για μείωση των εκπομπών θερμοκηπίου στα αυτοκίνητα και στα ελαφρά φορτηγά;

Ενεργειακή αποδοτικότητα: Σπαταλώντας λιγότερη ενέργεια μπορούμε να περιορίσουμε τις εκπομπές άνθρακα· και αυτός είναι ο γρηγορότερος και λιγότερο δαπανηρός τρόπος.

Δέσμευση και αποθήκευση του άνθρακα: Ο φθηνός και άφθονος γαιάνθρακας αναμένεται να είναι το καύσιμο των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής στο προβλέψιμο μέλλον, αλλά μπορούμε να τον εμποδίσουμε από το να καταστρέφει το περιβάλλον;
Η πυρηνική επιλογή: Ο τριπλασιασμός της πυρηνικής ηλεκτροπαραγωγής θα συνέβαλλε σημαντικά στην αποσόβηση της κλιματικής αλλαγής αποτρέποντας την εκπομπή 1 έως 2 δισεκατομμυρίων τόνων άνθρακα ετησίως.

Η άνοδος της ανανεώσιμης ενέργειας: Οι ηλιακές κυψέλες, οι ανεμογεννήτριες και τα βιοκαύσιμα είναι πλέον σε θέση να αποτελέσουν μείζονες πηγές ενέργειας. Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να επιταχυνθεί δραστικά με την υιοθέτηση νέων πολιτικών
Σχέδιο Β για την ενέργεια: Αν οι βελτιώσεις στην εξοικονόμηση ενέργειας και οι πρόοδοι των σημερινών τεχνολογιών αποτύχουν να ελέγξουν την παγκόσμια θέρμανση, θα μπορέσουν άραγε νέες, επαναστατικές πηγές ενέργειας που δεν εκπέμπουν άνθρακα να σώσουν την κατάσταση; Μην υπολογίζετε σε αυτό -αλλά και μην το υποτιμάτε.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!