Η ελάχιστη δομή

Σκηνές της καλύβας
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 13.00
9.10
Τιμή Πρωτοπορίας
+
408784
Συγγραφέας: Συλλογικό
Εκδόσεις: Κριτική
Σελίδες:208
Επιμελητής:Αρτινός, Αποστόλης
Ημερομηνία Έκδοσης:06/11/2014
ISBN:9789602189979
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Ένας συλλογικός τόμος με κείμενα των Αποστόλη Αρτινού, Κωστή Βελώνη, Δήμητρας Βογιατζάκη, Φοίβης Γιαννίση, Γιάννη Γρηγοριάδη, Ζήση Κοτιώνη, Ίριδας Λυκουριώτη, Σταύρου Μαρτίνου, Γιώργου Μητρούλια, Χρήστου Παπούλια, Βασιλικής Πλαβού, Γιώργου Τζιρτζιλάκη και Χρήστου Χρυσόπουλου που επιχειρούν να διερευνήσουν το ανάγλυφο της καλύβας, να στοχαστούν μια αρχιτεκτονική δομή που αντιστέκεται μέσα στους αιώνες και στοιχειώνει ακόμη και σήμερα το φαντασιακό του ανθρώπου.

Από την αρχετυπική καλύβα του αββά Marc-Antoine Laugier μέχρι την καλύβα της γιαγιάς της Κοκκινοσκουφίτσας και από την καλύβα του Le Corbusier μέχρι τον αυστηρό μινιμαλισμό του Κωνσταντινίδη και τα αυτοσχέδια παραπήγματα της λαϊκής κατοίκησης, όλα συνομολογούν για ένα “είναι-μέσα-στον-κόσμο” που φύεται πάνω στη γη και υπαγορεύει στις μέρες μας μια ετεροτοπική συνθήκη ζωής. Η αρχιτεκτονική της καλύβας μαρτυρά τη μοναχική φύση του ανθρώπου, τις ποιητικές του εκλάμψεις και τις κοσμικές του προσδοκίες.

Συγγραφείς: Αρτινός, Αποστόλης, Βελώνης, Κωστής, Γιαννίση, Φοίβη, Γρηγοριάδης Γιάννης αρχιτέκ., Κοτιώνης, Ζήσης, Μαρτίνος, Σταύρος, Παπούλιας, Χρήστος, Τζιρτζιλάκης, Γιώργος, Χρυσόπουλος, Χρήστος

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!