Η Εκδίκηση του Ιάσονα Λεμονιάτη

429449
Εκδόσεις: Rising Star
Σελίδες:138
Ημερομηνία Έκδοσης:16/11/2015
ISBN:9786188216204


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Ο Ιάσονας Λεμονιάτης ήθελε να επιστρέψει. Να επιστρέψει στην ελίτ όπου άνηκε και να αποδείξει πως δεν ήταν ένας λογοκλόπος. Ένας απατεωνίσκος. Τι και αν είχαν περάσει σχεδόν 50 χρόνια από την. παρεξήγηση; Θα έκανε τα πάντα για να πετύχει, όπως το είχε κάνει και τότε. «Η εκδίκηση» ήταν το μεγαλειώδες έργο του. Οι πράξεις του παρελθόντος όμως, χάραξαν το μέλλον.

Ένα μέλλον ζοφερό που ο αλτρουισμός έγινε μονόδρομος και η επιβίωση υποχρέωση. Δεν υπήρχε πια χώρος και χρόνος για να κλαψουρίζει η Κατερίνα τη ζωή που δεν είχε ζήσει. Έπρεπε να βγει μπροστά.

Ένας φρικιαστικός πόλεμος μόλις είχε ξεκινήσει.

Άνθρωποι μολυσμένοι με μίσος, έπνιγαν στο αίμα κάθε τι διαφορετικό από τη διεστραμμένη μετάλλαξη τους. Μανιακοί βιτζιλάντιδες, οριοθετούσαν αδιαπέραστα σύνορα για την πόλη-κράτος του Πειραιά. Του Πειραιά του Άλκη.

Ένα καυτό Αυγουστιάτικο πρωινό του 2010, οι ζωές όλων άλλαξαν μια για πάντα.

Κριτικές

Zombies στις γειτονιές που αγαπάμε! Στρωτή γραφή, πολύ ταλέντο!

Ένα τρομερό σπονδυλωτό μυθιστόρημα τρόμου που δεν περίμενα ποτέ ότι θα διαβάσω από έλληνα. Αυτοί που γράφουν γενική λογοτεχνία κάνουν άσκοπη χρήση πολυσύνθετων λέξεων, ενώ αυτοί του τρόμου προσπαθούν τόσο να απομακρυνθούν από τα γνωστά πρότυπα που καταντούν βαρετοί.
«Η εκδίκηση» του Ιάσονα Λεμονιάτη, είναι ότι πιο ισορροπημένο έχω διαβάσει. Σε ταξιδεύει και μετά σε αρπάζει στον τρόμο του.
Περιμένω να καταβροχθίσω -όπως τα zombies- ότι καινούργιο βγάλει αυτός ο συγγραφέας.

Το βιβλίο αυτό είναι το καλύτερο έως τώρα βιβλίο τρόμου από Έλληνα συγγραφέα που έχω διαβάσει. Ελληνικότατο, ντόπιο πράγμα που λέμε. Περιγράφει τον Πειραιά όπως μόνο οι Πειραιώτες μπορούν να γνωρίζουν. Με έκανε να ταυτιστώ ζώντας και μεγαλώνοντας στο επίνειο της Αθήνας, αναφέροντας γεγονότα, τοποθεσίες, συνήθειες που μόνο αν έχεις ζήσει στον Πειραιά καταλαβαίνεις. Μια νουβέλα για ζόμπι που δεν αναφέρονται ως ζόμπι. Θεωρώ ότι είναι ένα βιβλίο που δίνει και άλλα στοιχεία πέραν από το αίσθημα τρόμου που σου αφήνει σε πολλά σημεία του. Δίνει ηθογραφικά στοιχεία μιας εποχής που τελείωσε. Κοινωνικά στοιχεία μιας πόλης σε παρακμή. 5 αστεράκια και είναι από τις λίγες φορές που τα πιστεύω πραγματικά. Εμφανίστηκε πρώτη φορά στο ΦantastiCon 2015, δηλώνοντας ότι υπάρχει καλή συγγραφική πένα στην χώρα.
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!