Η δήμιος

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 23.32
16.32
Τιμή Πρωτοπορίας
+
309546
Συγγραφέας: Κόχουτ, Πάβελ
Εκδόσεις: Καστανιώτης
Σελίδες:488
Μεταφραστής:ΣΤΑΜΟΥΝΤΟΡΝΙΑΚΟΒΑ ΣΟΝΙΑ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/10/2008
ISBN:9789600347630
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Μπορεί άραγε μια πανέμορφη ξανθιά αθώα κοπέλα να γίνει επαγγελματίας δήμιος; Μπορεί. Όταν ένα ολοκληρωτικό καθεστώς συνθλίβει ανθρώπους και τους μετατρέπει σε ανθρωπόμορφα τέρατα στο όνομα της "δικαιοσύνης" και της "ελευθερίας", κι όταν οι μυστικές υπηρεσίες καθορίζουν και ελέγχουν απόλυτα τις ζωές των ανθρώπων, τότε μια κοπέλα μπορεί να σπουδάσει στη σχολή δημίων, όπως άλλες συνομήλικές της σπουδάζουν κομμωτική.

Το γνωστότερο μυθιστόρημα του Πάβελ Κόχουτ συνδυάζει το ερωτικό με το αστυνομικό σασπένς, το θρίλερ με τη σάτιρα των ανελεύθερων καθεστώτων, το μαύρο χιούμορ με την καταγγελία της ποινής του θανάτου. Ένα μυθιστόρημα στο οποίο η υπερβολή παύει να είναι υπερβολή και γκρεμίζει τα όριά της με την πραγματικότητα.

Κριτικές

Τρομερό μυθιστόρημα! Από τα πολύ σπάνια αυτού του είδους του φανταστικού ρεαλισμού. Κατορθώνει να κερδίσει τον αναγνώστη από τις πολύ πρώτες σειρές με το ειρωνικό του ύφος, το απίθανο και εξωπραγματικό του θέμα και το απύθμενα μαύρο χιούμορ του. Όλα σε αυτό το μυθιστόρημα μοιάζουν παραμορφωμένα, διαθλασμένα από την φοβερή συγγραφική ιδιοφυία του Κόχουτ. Φαντασία και πραγματικότητα γίνονται ένα ενιαίο και αξεδιάλυτο λογοτεχνικό σύμπαν, όπου τα πάντα συμπλέκονται ευφυώς γύρω από την οργάνωση και λειτουργία της πρώτης στον κόσμο Ανώτατης Σχολής Δημίων. Παράλληλα όλα γυρίζουν γύρω από τη μοναδική φοιτήτρια του νεοσύστατου τμήματος, μια πανέμορφη ξανθομαλλούσα έφηβη καλλονή, που προκαλεί άθελά της τον ανδρικό πόθο αλλά και σκορπά τριγύρω της το θάνατο. Το δε ερωτικό στοιχείο διαπερνά οριζοντίως, πλαγίως και καθέτως πολλές από τις σελίδες του βιβλίου. Το μυθιστόρημα, αλλού επαρκώς σοβαροφανές και αλλού εξόφθαλμα γκροτέσκο, θα συνεπάρει τον τυχερό αναγνώστη, όχι μόνο για την έξυπνη γραφή του αλλά κυρίως γιατί πρόκειται για μια σουρεαλιστική κριτική, τόσο στη θανατική ποινή όσο και στα ανελεύθερα και αυταρχικά καθεστώτα όπως εκείνα του υπαρκτού σοσιαλισμού. Εξαιρετικό σε όλα του. Να διαβαστεί πάραυτα!!
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!