Η δική μου ιστορία

Υπάρχει και μεταχειρισμένο με €4.50
479098
Συγγραφέας: Μιγιάς, Χουάν Χοσέ
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Σελίδες:136
Επιμελητής:ΚΑΣΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
Μεταφραστής:ΔΑΡΒΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ
Ημερομηνία Έκδοσης:20/06/2019
ISBN:9786180126938


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Ο αφηγητής της ιστορίας αυτής είναι ένα δωδεκάχρονο αγόρι σαν όλα τα άλλα, με τους φόβους, τις ανασφάλειες και τα όνειρά του. Ώσπου μια μέρα, στην επιστροφή από το σχολείο, ρίχνει από μια γέφυρα μια μπίλια, προκαλώντας ένα ατύχημα που θα στοιχίσει τη ζωή σε μια οικογένεια. Μόνο η συνομήλική του Ιρένε σώζεται, αλλά μένει ανάπηρη. Εκείνη η μέρα σημαδεύει τη ζωή του. Το μοιραίο λάθος του γίνεται το μεγαλύτερο μυστικό του – και η Ιρένε η μεγαλύτερη εμμονή του. Η αγάπη του γι’ αυτή θα ξεκινήσει από την ενοχή αλλά θα γίνει η σωτηρία του καθώς η δική του οικογένεια διαλύεται με το διαζύγιο των γονιών του…


Με το ξεχωριστό στιλ και το τόσο προσωπικό χιούμορ του, ο Μιγιάς γράφει μια ιστορία για την εφηβεία και τη δύσκολη πορεία προς την ενηλικίωση. Ακροβατώντας ανάμεσα στην πρόκληση και την ευαισθησία, ο ήρωάς του αφηγείται όλα όσα ο ίδιος ο Μιγιάς –κι ο καθένας από εμάς– δε βρίσκει το κουράγιο να εξομολογηθεί.


Μια ιστορία για όσους είναι νέοι κι όσους υπήρξαν κάποτε και δεν το ξέχασαν ποτέ.

Κριτικές

Ένα κομψοτέχνημα. Εξαιρετική γραφή περίτεχνη και ταυτόχρονα απλή και ουσιώδης. Ο κεντρικός ήρωας σκιαγραφείται με δεξιοτεχνία χειρουργού (ή μάλλον ψυχιάτρου). Το μοναδικό και πολύ προσωπικό στιλ του συγγραφέα σε αιχμαλωτίζει. Ένα κράμα ρεαλισμού και σουρεαλισμού, ατμόσφαιρα αλμοδοβαρική και καφκική ταυτόχρονα, με ιδιότυπο υποδόριο χιούμορ,  όπως ακριβώς και στο άλλο βιβλίο του συγγραφέα, το υπέροχα εξωφρενικό, "Μέσα από τις σκιές".
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!