Η δικαίωση του αίματος (pocket)

434726
Συγγραφέας: Ράνκιν, Ίαν
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Σελίδες:544
Επιμελητής:ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Μεταφραστής:ΤΖΑΝΑΚΑΡΗ ΒΑΣΙΑ
Ημερομηνία Έκδοσης:10/03/2016
ISBN:9786180304022


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΜΑΛΚΟΛΜ ΦΟΞ
Ο Μάλκολμ Φοξ και η ομάδα του από τις Εσωτερικές Υποθέσεις της σκοτσέζικης αστυνομίας επιστρέφουν. Η νέα τους αποστολή είναι να μεταβούν στο Φάιφ για να ερευνήσουν αν οι εκεί συνάδελφοί τους κάλυπταν τον διεφθαρμένο αστυνόμο Πολ Κάρτερ, ο οποίος έχει κριθεί ένοχος για ανάρμοστη συμπεριφορά. Βασικός κατήγορος και διώκτης του Κάρτερ είναι ο θείος του, πρώην αστυνόμος. Η φαινομενικά απλή αυτή υπόθεση θα περιπλεχθεί από τις υπόνοιες συνωμοσίας και συγκάλυψης που τη συνοδεύουν καθώς και από έναν βίαιο φόνο. Η έρευνα θα οδηγήσει τον Φοξ πίσω στον χρόνο, στο 1985, όταν η Μ. Βρετανία συγκλονιζόταν από βίαιες πολιτικές αναταράξεις. Τρομοκράτες, φανατικοί εθνικιστές, υπέρμαχοι της ανεξαρτητοποίησης της Σκοτίας από τη Μ. Βρετανία γίνονταν εκείνο τον καιρό όλο και πιο αδίστακτοι: έστελναν δηλητηριασμένες επιστολές σε κυβερνητικά γραφεία, σχεδίαζαν απαγωγές και φόνους και κατάφερναν να προηγούνται των κατασκόπων-διωκτών που η κυβέρνηση είχε εξαπολύσει εναντίον τους.
Καθήκον του Φοξ είναι να εξακριβώσει την αλήθεια, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται και ο χρόνος πιέζει…

ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
Έντονο, καθηλωτικό και εξόχως απολαυστικό, έχει πολλά να πει για τα όρια της μνήμης και τους κινδύνους του ιστορικού ιδεαλισμού.
Guardian

Ανυπέρβλητη η ικανότητα του Ράνκιν να στήνει πλοκή με ρυθμό και να συνθέτει χαρακτήρες, ενώ στο βάθος της καταιγιστικής δράσης υποβόσκει το κοινωνικό σχόλιο.
Big issue

Αποτύπωση της προσωπικής και πολιτικής αλλοτρίωσης, διερεύνηση των μεθόδων που χρησιμοποιούνται για να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία και στοχασμός για την αναγκαιότητα ή μη της απάτης.
Times Literary Supplement

Κανείς δεν γράφει τόσο ζωντανούς, γεμάτους ένταση διαλόγους όσο ο Ράνκιν.
Evening standard

Μετά την υπέροχη σκοτεινή σειρά με τον επιθεωρητή Ρέμπους, έχουμε τώρα και μια δεύτερη με τον επιθεωρητή Μάλκολμ Φοξ. Ο Ράνκιν στα καλύτερά του, στην ωριμότερη στιγμή του.
Reader's Digest

Η δεύτερη αυτή συνέχεια εδραιώνει έναν περίπλοκο και εξαιρετικά ενδιαφέροντα ήρωα, τον επιθεωρητή Μάλκολμ Φοξ, και παράλληλα κατοχυρώνει τη θέση του Ίαν Ράνκιν στο προσκήνιο της αστυνομικής λογοτεχνίας.
We love this book

Εδώ μιλάμε για Ράνκιν, οπότε η πλοκή θα είναι σφιχτή, οι διάλογοι σκέτη φωτιά και τα εγκλήματα ανησυχητικά πιστευτά. Αυτό που κατορθώνει ωστόσο εδώ ο δημιουργός του επιθεωρητή Ρέμπους είναι να μας προσφέρει άλλον ένα περίπλοκο, αποφασισμένο αστυνομικό που, αν και δύστροπος, μίζερος και μοναχικός, είναι απολύτως γοητευτικός.
Οbserver

Ο Ράνκιν εξακολουθεί να είναι ο αστυνομικός συγγραφέας των αστυνομικών συγγραφέων – ένας ιδεαλιστής με κρυστάλλινη ματιά σ’ έναν βρόμικο κόσμο.
Voyager

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!