Η διδασκαλία της γλώσσας ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

Έκπτωση
63%
Τιμή Εκδότη: 40.47
15.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
491793
Συγγραφέας: Συλλογικό
Εκδόσεις: Επίκεντρο
Σελίδες:477
Επιμελητής:Μητακίδου, Σούλα
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2005
ISBN:2229606647244

Περιγραφή


Το βιβλίο αυτό αφορά στη μάθηση και στη διδασκαλία της γλώσσας ως μέρος της εκπαίδευσης παιδιών γλωσσικών μειονοτήτων.
Οι ιδέες, οι απόψεις και ο προβληματισμός που αναπτύσσονται στα κείμενα του συλλογικού αυτού τόμου, συμβάλλουν στην προσπάθεια αναζήτησης λύσεων στα επείγοντα εκπαιδευτικά ζητήματα που τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται με έντονο τρόπο στα σχολεία μας.
Κεντρικά θέματα συζήτησης είναι τα διλήμματα, οι δυσκολίες αλλά και οι προοπτικές και οι δυνατότητες της εκπαίδευσης των παιδιών γλωσσικών μειονοτήτων.

Το βιβλίο είναι οργανωμένο σε τρία κεφάλαια ανάλογα με το περιεχόμενό τους.

Οι εργασίες του πρώτου κεφαλαίου αναφέρονται σε ζητήματα που προκύπτουν από την παρουσία στις σχολικές τάξεις και τη συμμετοχή στις εκπαιδευτικές διαδικασίες παιδιών γλωσσικών μειονοτήτων.

Στο δεύτερο και μεγαλύτερο κεφάλαιο του τόμου, καταγράφονται προβληματισμοί σχετικά με τη διαδικασία κατάκτησης μιας δεύτερης γλώσσας και συζητούνται διδακτικές προσεγγίσεις για την αποτελεσματικότερη διδασκαλία της δεύτερης γλώσσας σε παιδιά γλωσσικών μειονοτήτων.

Τα κείμενα του τρίτου κεφαλαίου αφορούν στην εκπαίδευση διαφορετικών ομάδων παιδιών που συνθέτουν το χάρτη της πολυγλωσσίας και πολυμορφίας στα σχολεία της χώρας μας και αναδεικνύουν και συζητούν τις ιδιαίτερες δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ειδικές αυτές ομάδες. Οι εργασίες του κεφαλαίου αυτού περιγράφουν εκπαιδευτικά προγράμματα που εφαρμόζονται και ιδιαίτερα ζητήματα που εμφανίζονται κατά τη διδασκαλία της γλώσσας σε συγκεκριμένες ομάδες μειονοτήτων Έτσι παρουσιάζονται θέματα εκπαίδευσης μουσουλμανοπαίδων, τσιγγανοπαίδων, παιδιών παλιννοστούντων και μεταναστών.

(Από τον εκδότη)

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!