Η απονομή της δικαιοσύνης ως βασικός πυλώνας της ευνομούμενης πολιτείας

Έκπτωση
20%
Τιμή Εκδότη: 30.00
24.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
489544
Συγγραφέας: Συλλογικό
Σελίδες:240
Επιμελητής:ΚΑΙΑΦΑ ΓΚΜΠΑΝΤΙ ΜΑΡΙΑ
Ημερομηνία Έκδοσης:08/11/2018
ISBN:9789606226175
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Στον τόμο αυτό δημοσιεύονται τα πρακτικά συνεδρίου που διοργάνωσε το Εργαστήριο Μελέτης για τη Διαφάνεια, τη Διαφθορά και το Οικονομικό Έγκλημα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την Εταιρεία Δικαστικών Μελετών και το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, με θέμα την «Απονομή της δικαιοσύνης ως βασικό πυλώνα της ευνομούμενης πολιτείας». Το συνέδριο έλαβε χώρα στις 4-5 Μαΐου 2018 στη Θεσσαλονίκη.

Η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του συνεδρίου αποτελεί συνέχεια μιας προσπάθειας που ξεκίνησε με το πρώτο συνέδριο του Εργαστηρίου, το οποίο ήταν αφιερωμένο στην καλή νομοθέτηση. Και το δεύτερο αυτό συνέδριο υπηρετεί το γενικότερο στόχο του Εργαστηρίου, να στηρίξει με τις παρεμβάσεις του κομβικές θεσμικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της ελληνικής πολιτείας που τις έχει άμεσα ανάγκη η χώρα.

Είναι γνωστό ότι η απονομή της δικαιοσύνης στην Ελλάδα εμφανίζει εδώ και χρόνια ουσιώδη προβλήματα σε όλους τους επιμέρους κλάδους αυτής. Το συνέδριο προσπάθησε να αναδείξει τουλάχιστον τα πλέον σημαντικά από αυτά και τις συνέπειές τους, και ιδίως να διατυπώσει συγκεκριμένες προτάσεις για την υπέρβασή τους, τόσο με παρεμβάσεις που είναι άμεσα εφικτές στο πλαίσιο του ισχύοντος νομοθετικού καθεστώτος, όσο όμως και με παρεμβάσεις που καθιστούν αναγκαίες σημαντικές θεσμικές αλλαγές. Με τον τρόπο αυτό το συνέδριο κατέβαλε προσπάθεια να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η δικαιοσύνη στην Ελλάδα προς όφελος όλων των πολιτών της, οι οποίοι έχουν ανάγκη να απολαμβάνουν μια δικαιοσύνη ποιοτική και αποτελεσματική που θα εξασφαλίζει πράγματι τα δικαιώματά τους παρέχοντάς τους έγκαιρη και ουσιαστική προστασία.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!