Μακροοικονομική

Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 84.40
75.96
Τιμή Πρωτοπορίας
+
546745
Συγγραφείς: Hubbard, Glenn R. , O Brien, Anthony, P.
Εκδόσεις: Ίων
Σελίδες:448
Επιμελητής:Σταϊκούρας, Χρήστος
Ημερομηνία Έκδοσης:18/05/2021
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Το επιστημονικό εγχειρίδιο «Μακροοικονομική», ένα από τα κλασσικά συγγράμματα της Οικονομικής, παρέχει στον μελετητή μια ανανεωμένη, επικαιροποιημένη και εμπλουτισμένη προσέγγιση του πεδίου των αρχών της οικονομικής, της μακροοικονομικής και της μικροοικονομικής τόσο από επιστημονικής όσο και από διδακτικής πλευράς. Αποτελεί ποιοτικό και αποτελεσματικό «εργαλείο» για κάθε φοιτητή, επιστήμονα ή/και οποιονδήποτε επιθυμεί να εντρυφήσει στις αρχές της οικονομικής, κυρίως της μακροοικονομικής.

Αυτό γίνεται με τρόπο σαφή και ακριβή, συνάμα όμως εύληπτο και απλό. Ο μελετητής έχει την ευκαιρία, μέσα από την εννοιολογική σαφήνεια και την καλλιέργεια της αναλυτικής σκέψης, να προσεγγίσει τις σύγχρονες εξελίξεις της οικονομικής θεωρίας και πρακτικής, της μακροοικονομικής θεμελίωσης και της δημοσιονομικής πολιτικής, ώστε να αποκτήσει τη δυνατότητα καλύτερης κατανόησης του τρόπου διάρθρωσης και λειτουργίας της οικονομίας.

Και αυτό γίνεται με πορίσματα από μελέτες σε διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά, με αναλυτικά υποδείγματα και διαγράμματα, με παραδείγματα από τον πραγματικό κόσμο, με λυμένα προβλήματα και με κείμενα από το διεθνή τύπο.

Το βιβλίο καλύπτει θέματα της οικονομικής θεωρίας, με έμφαση στη μακροοικονομική θεμελίωση, που συνήθως διδάσκονται σε ένα ακαδημαϊκό έτος, στα «καλά» πανεπιστήμια του κόσμου. Αναπτύσσονται - με επιτυχία - θέματα όπως είναι οι θεμελιώδεις έννοιες της οικονομικής, η ζήτηση και η προσφορά, η αποτελεσματικότητα της αγοράς, η οικονομική της υγειονομικής περίθαλψης, η δομή της αγοράς και η επιχειρησιακή στρατηγική, η συνολική παραγωγή και το εισόδημα, το ονομαστικό και το πραγματικό ΑΕΠ, οι αγορές χρήματος και κεφαλαίου, η ανάλυση συνολικής ζήτησης και συνολικής προσφοράς, η αγορά εργασίας, ο οικονομικός κύκλος, ο πληθωρισμός, το χρηματοπιστωτικό σύστημα, η αποταμίευση και η επένδυση, η νομισματική και δημοσιονομική πολιτική, το διεθνές εμπόριο, οι συναλλαγματικές ισοτιμίες κ.ά.
Συγγραφέας:
Hubbard, Glenn R.O Brien, Anthony, P.
Εκδότης:
Ίων
Σελίδες:
448
ISBN:
9789605083076
Επιμελητής:
Σταϊκούρας, Χρήστος
Ημερομηνία Έκδοσης:
18/05/2021

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!