Η γένεση κατά τους αρχαίους Έλληνες 3 - Ουρανίδες

Μετά τους πρώτους θεούς: Κύκλωπες, Εκατόγχειρες, Ερινύες, Γίγαντες, Νύμφες
Έκπτωση
20%
Τιμή Εκδότη: 18.00
14.40
Τιμή Πρωτοπορίας
+
61175
Εκδόσεις: Πύρινος Κόσμος
Σελίδες:294
Ημερομηνία Έκδοσης:01/12/1998
ISBN:9789604300471
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Μέσα στην Ελληνική Μυθολογία, υπάρχουν όντα-θεότητες που έφτασαν ως εμάς με μορφές τερατώδεις και χαρακτηριστικά απάνθρωπα αλλά και υπεράνθρωπα. Κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να αποδώσει τον ακριβή συμβολισμό αυτών των όντων, ή να μιλήσει με ακρίβεια για την εμφάνιση και τη ζωή τους μέσα στον κόσμο. Κατά τον Ησίοδο, γεννήθηκαν και έζησαν τόσο παλιά, πριν από τη δημιουργία του ανθρώπου, ώστε κάθε πληροφορία γι αυτά τα όντα να υπάγεται στη σφαίρα του μυθικού.
Πρώτοι απ όλους γεννήθηκαν οι Κύκλωπες, που τους ανάθρεψαν και τους δίδαξαν την ομιλία οι ίδιοι οι Θεοί. Τους φανταζόμαστε σαν θηρία ανθρωπόμορφα, αλλά τα Κυκλώπεια τείχη δείχνουν όντα με εξαιρετική δύναμη και θαυμαστή τεχνική.
Ύστερα γεννήθηκαν οι Εκατόγχειρες, που μόνο με τη βοήθειά τους κατάφερε ο Ζεύς και οι άλλοι Ολύμπιοι, να επικρατήσουν πάνω στους Τιτάνες. Τέλος, από το αίμα του Ουρανού, που έσταξε στη Γη, γεννήθηκαν οι Ερινύες, οι άτεγκτες φύλακες της ηθικής τάξης και έννομης κοινωνίας, οι λαμπροαρματωμένοι Γίγαντες, που σήκωσαν το κεφάλι τους ενάντια τους Θεούς, και τελευταίες οι Νύμφες, πουκατέκλυσαν ποτάμια, δάση, λίμνες και πηγές, φέρνοντας το θηλυκό στοιχείο σε κάθε γωνιά της γης. Ας μην ξεχνάμε ότι η "γιαγία" όλων των Ελλήνων ήταν μια Νύμφη, η Ορσηίς, με την οποία ο Έλλην απέκτησε τους γενάρχες της φυλής μας, τον Αίολο, τον Ξούθο και τον Δώρο.
Μέσα από αυτό το βιβλίο ας γνωρίσουμε λοιπόν αυτά τα όντα-θεότητες, που γεννήθηκαν από τη Γαία και τον Ουρανό, την ύλη και το πνεύμα, και εμφανίστηκαν σαν πρόδρομοι του ανθρώπου.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!