Η γένεση κατά τους αρχαίους Έλληνες 2 - Τιτάνες

Το πρώτο δωδεκάθεο: Ωκεανός, Κοίος, Κριός, Υπερίων, Ιαπετός, Κρόνος, Τηθύς, Φοίβη, Θεία, Θέμις, Μνημοσύνη, Ρέα
Έκπτωση
20%
Τιμή Εκδότη: 15.50
12.40
Τιμή Πρωτοπορίας
+
61174
Εκδόσεις: Πύρινος Κόσμος
Σελίδες:234
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/1990
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Όλοι γνωρίζουμε το Ελληνικό Δωδεκάθεο με τους Θεούς του Ολύμπου. Όμως δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό πως αυτό ήταν το δεύτερο Δωδεκάθεο, γιατί το πρώτο, που αναφέρεται στην αρχή της Δημιουργίας, ήταν οι ΤΙΤΑΝΕΣ.
Έξι άρρενες και έξι θήλειες θεότητες από τις οποίες προέκυψαν όλοι οι μετέπειτα γνωστοί Θεοί, όπως ο Ζεύς, ο Ποσειδών, η Ήρα, η Δήμητρα κ.ά., αλλά και οι άνθρωποι. Το όνομα ΤΙΤΑΝΕΣ είναι σε όλους γνωστό και το χρησιμοποιούμε συχνά. Όμως δεν είναι σε όλους γνωστό ποιοί ήταν αυτοί οι πρώτοι δώδεκα Θεοί, τα ονόματά τους και το έργο τους. Ίσως μας διαφεύγει πως οι Αγγλόφωνες χώρες τιμούν μέχρι σήμερα τον Κρόνο διατηρώντας το Saturday (Saturnus-day), ενώ τέτοια τιμή δεν του έχει γίνει στο Ελληνικό ημερολόγιο. Και λίγοι γνωρίζουμε πως η Τιτανίδα Φοίβη έκανε το πρώτο δώρο γενεθλίων που αναφέρεται στις μυθολογίες του κόσμου.
Με οδηγό μας λοιπόν πάντα τον Ησίοδο, θα ασχοληθούμε μ αυτές τις αρχέγονες θεότητες για να γνωρίσουμε το μεγαλείο τους, τις θείες ιδέες και τους νόμους που προσωποποίησαν και τι πρόσφεραν στην ανθρωπότητα. Έτσι θα μάθουμε ποιοί ήταν αυτοί οι πρώτοι Θεοί, που εμφανίσθηκαν στον κόσμο που όπως φαίνεται στη "Θεογονία", ήταν οι "παπούδες" όλων των μετέπειτα Θεών.
Συγγραφέας:
Γονιδέλλης, Απόστολος Ε.Ησίοδος
Εκδότης:
Πύρινος Κόσμος
Σελίδες:
234
ISBN:
9789604300327
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/1990

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική