Σύντομες απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα

Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 15.50
13.95
Τιμή Πρωτοπορίας
Υπάρχει και μεταχειρισμένο με €10.85
+
497067
Συγγραφέας: Hawking, Stephen
Εκδόσεις: Πατάκης
Σελίδες:312
Επιμελητής:Σίμος, Κώστας
Ημερομηνία Έκδοσης:15/3/2019
Θέμα:Φυσική
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Στο βιβλίο αυτό, το τελευταίο του, ο µεγάλος αστροφυσικός και συγγραφέας του Χρονικού του Χρόνου µοιράζεται µαζί µας τις τελευταίες του σκέψεις πάνω στα µεγαλύτερα ερωτήµατα µε τα οποία είναι αντιµέτωπη η ανθρωπότητα.

Ο Στίβεν Χόκινγκ (1942-2018) αναγνωρίζεται ως ο διαπρεπέστερος επιστήµονας από την εποχή του Αϊνστάιν, γνωστός τόσο για το ρηξικέλευθο έργο του στη φυσική και στην κοσµολογία όσο και για την παιγνιώδη αίσθηση του χιούµορ του. Επιµόρφωσε εκατοµµύρια αναγνώστες για τις απαρχές του σύµπαντος και τη φύση των µαύρων τρυπών και ενέπνευσε εκατοµµύρια άλλους αψηφώντας µια τροµακτική διάγνωση ALS, η οποία αρχικά του άφηνε περιθώριο ζωής µόλις 2 έτη. Αργότερα θα αναγκαζόταν να επικοινωνεί χρησιµοποιώντας µόνο µερικούς µυς του προσώπου του, όµως συνέχισε να προωθεί την έρευνα στο πεδίο του και να αποτελεί µια αξιοσέβαστη φωνή επί κοινωνικών και ανθρωπιστικών ζητηµάτων.

Ο Χόκινγκ δεν έλυσε απλώς µερικά από τα µεγαλύτερα µυστήρια της επιστήµης, αλλά πίστευε επίσης πως η επιστήµη παίζει ζωτικό ρόλο στην επίλυση των προβληµάτων µας εδώ στη Γη. Τώρα, καθώς αντιµετωπίζουµε τεράστιες προκλήσεις για τον πλανήτη µας —µεταξύ των οποίων την κλιµατική αλλαγή, την απειλή του πυρηνικού πολέµου και την ανάπτυξη της τεχνητής νοηµοσύνης—, στρέφει το βλέµµα του στα πιο κρίσιµα ερωτήµατα που τίθενται. Θα επιβιώσει η ανθρωπότητα; Έχει νόηµα να αποικίσουµε το Διάστηµα; Υπάρχει Θεός; Αυτές είναι µερικές µόνο από τις ερωτήσεις µε τις οποίες καταπιάνεται ο Χόκινγκ, σ’ αυτό το ευρύ, παθιασµένο τελευταίο έργο µιας από τις σπουδαιότερες διάνοιες στην Ιστορία.

Με πρόλογο του ηθοποιού Έντι Ρέντµεϊν, που κέρδισε το Όσκαρ ενσαρκώνοντας τον Στίβεν Χόκινγκ, εισαγωγή του βραβευµένου µε Νόµπελ Κιπ Θορν και έναν επίλογο από την κόρη του Χόκινγκ, Λούσυ, οι Σύντοµες απαντήσεις στα µεγάλα ερωτήµατα είναι ένα υπέροχο αποχαιρετιστήριο µήνυµα προς όλους µας.
Συγγραφέας:
Hawking, Stephen
Εκδότης:
Πατάκης
Σελίδες:
312
ISBN:
9789601682853
Επιμελητής:
Σίμος, Κώστας
Μεταφραστής:
Μιχαηλίδης, Ανδρέας
Ημερομηνία Έκδοσης:
15/3/2019

Δεν υπάρχουν λόγια.
Έχω διαβάσει πολλά επιστημονικά βιβλία και με έπιανε πονοκέφαλοσ στο δεκάλεπτο από το πόσο δυσανάγνωστα και δυσκολονοητα ήταν.
Το συγκεκριμένο βιβλίο διαβάζεται σαν ένα μυθιστόρημα.
Είναι τόσο ενδιαφέροντα και τόσο απλά όσα αναφέρει ο Hawking εξηγόντας μας στην ουσία πόσο ανίδεοι είμαστε που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό και μπορείς να διαβάσεις αυτό το βιβλίο ακόμα και μέσα σε μία ημέρα!!!

Φυσικά και είναι καλό.
Φυσικά και είναι δύσκολο (ίσως και ακατανόητο) για τους "αμύητους".
Φυσικά και περιέχει απαντήσεις για πληθώρα ερωτημάτων σχετικά με τον κόσμο, τη φύση και τους νόμους που τη διέπουν.
Και φυσικά πρέπει κι οφείλετε, στον εαυτό σας, να το διαβάσετε, ακόμη κι αν δεν είναι μέσα στα ενδιαφέροντα ή το γνωστικό σας πεδίο.
Μπορείτε να το δείτε ως ένα δώρο που θα του κάνετε, οι απολαβές του οποίου θα σας ακολουθούν για όλη σας τη ζωή.
Γράψτε μια κριτική