Σωληνουργία

Έκπτωση
20%
Τιμή Εκδότη: 13.19
10.55
Τιμή Πρωτοπορίας
+
320068
Σελίδες:136
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2008
ISBN:9789603314325
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Η σωληνουργία είναι ένας εξειδικευμένος τεχνικός κλάδος των εγκαταστάσεων και αφορά την τεχνολογία μεταφοράς κυρίως υγρών και αερίων αλλά και υπό προϋποθέσεις στερεών, όπως π.χ σιτηρά σε φορτοεκφορτώσεις αποθηκών, πλοίων, κ.λ.π.
Στις κτιριακές εγκαταστάσεις ύδρευσης, αποχέτευσης και κεντρικής θέρμανσης, οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν σωλήνες μικρής διατομής. Στις εγκαταστάσεις πλοίων και κυρίως σ αυτές για τη μεταφορά υγρών ή αερίων καυσίμων, χρησιμοποιούνται σωλήνες μεσαίας διατομής.

Μεγάλης και πολύ μεγάλης διατομής σωλήνες χρησιμοποιούνται στους αγωγούς μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου από τις πηγές στις χώρες και τους τόπους κατανάλωσης. Στα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου στις πόλεις, οι διατομές των σωληνώσεων ποικίλουν ανάλογα με την τοπολογία του δικτύου.

Στα ναυπηγεία και τα διυλιστήρια υπάρχουν εξειδικευμένα συνεργεία που ασχολούνται με την κατασκευή και τη συντήρηση των δικτύων σωληνώσεων. Πρώτιστο καθήκον κάθε τεχνικού σωληνουργού είναι ή σχολαστική εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας, διότι ένα λάθος μπορεί να στοιχίσει ζωές.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!