Το τέλος της πίστης

Η θρησκεία, η τρομοκρατία και το μέλλον της λογικής
Έκπτωση
40%
303111
Συγγραφέας: Harris, Sam
Εκδόσεις: Ενάλιος
Σελίδες:424
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/2008


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο


Στο "Τέλος της πίστης", ο Σαμ Χάρις μας δίνει μια απίστευτα διορατική ανάλυση για την τρομακτική σύγκρουση που σημειώνεται ανάμεσα στη λογική και στη θρησκεία, στον σύγχρονο κόσμο μας.
Μας προσφέρει μια διαυγέστατη, ιστορική διαδρομή της επιθυμίας μας να θέσουμε τη λογική στην υπηρεσία των θρησκευτικών πεποιθήσεων, ακόμη και όταν αυτές οι πεποιθήσεις στρέφονται κατά της ανθρωπότητας και δημιουργούν ολοκαυτώματα.

Προειδοποιεί ότι η ενσωμάτωση της θρησκείας στο άρμα της παγκόσμιας πολιτικής θα φέρει την απόλυτη καταστροφή λίαν συντόμως μέσα από μια τρομακτική σύγκρουση πολιτισμών, και κάνει έκκληση για την ανάγκη ύπαρξης μιας ανθρωπιστικής και υπεράνω θρησκευτικών πεποιθήσεων Πνευματικής Ηθικής.
Συγγραφέας:
Harris, Sam
Εκδότης:
Ενάλιος
Σελίδες:
424
ISBN:
9789605363512
Μεταφραστής:
Τσαλιγοπούλου, Χαρίκλεια
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/2008

Υπέροχο βιβλίο, στηριγμένο στον ορθολογισμό και την κριτική σκέψη. Ακόμα ένα λιθαράκι στην υπερίσχυση της γνώσης έναντι της τυφλής πίστης.

Διαφωτιστικό, πολύπλευρο, αντισυμβατικό, ειλικρινές, χωρίς να χαρίζει κάστανα πουθενά, και ιδιαίτερα συνθετικό, είναι βέβαιο ότι προκαλεί εχθρούς και αντιδράσεις. Καλό είναι όμως να του αναγνωριστεί - παρά τις τυχόν επιμέρους διαφωνίες - ότι απαιτεί τη δύναμη της εκλογίκευσης ενάντια στην πίστη, κάτι που οι επικριτές του μάλλον αδυνατούν να κατανοήσουν. Η άρνηση όσων δεν συμφωνούν με τη δική μας κοσμοθεωρία επιβεβαιώνει όσα επικαλείται ο Χάρις. Την υστεροβουλία, την αυταπάτη, τον κίνδυνο της εθελοτυφλίας, την επικινδυνότητα μιας ζωής όχι με σκοπό την ευτυχία, αλλά την εξαγορά της σε μια άλλη ζωή.

Ρηχότατο στην ανάλυσή του,αδιάφορο στην α-θεολογία του,αποκρουστικό στις επιδιώξεις του,μετρίωςς επαρκές στην ιστορική του τεκμηρίωση.Χαρακτηριστικό δείγμα γραφής του σύγχρονου αθεϊστικού φονταμενταλισμού που τελεί υπό την ονείρωξη του "τέλους της Πίστης" ενώ στανικά οδηγείται στην αναπαραγωγή της πιο ευτελούς διαστροφής της.

Ένας από τους πιο γνωστούς άθεους/άθρησκους της εποχής μας, ο Σαμ Χάρις τολμάει να αμφισβητήσει και να συγκρουστεί με το παράλογο των θρησκειών, οι οποίες κρατούν δέσμιο τον άνθρωπο εδώ και αιώνες. Ένας ακόμα φωτισμένος νους, όπως οι Ρίτσαρντ Ντώκινς, Κρίστοφερ Χίτσενς και Ντάνιελ Ντένετ.
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!