Τι συμβαίνει με τον καιρό;

150965
Συγγραφέας: Gribbin, John
Εκδόσεις: Ωρόρα
Σελίδες:218
Μεταφραστής:ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑΣ ΝΤΙΝΟΣ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/1989
ISBN:9780008485146


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Ακραίες θερμοκρασίες, κρύο, ζέστη, καύσωνες, ξηρασίες, κατακλυσμοί, πλημμύρες, χιονοθύελλες, ανεμοστρόβιλοι, θεομηνίες, έχουν γίνει κανόνας και όχι εξαίρεση. Θα ξαναγίνει «φυσιολογικό το κλίμα της Γης;

Σε αυτό το βιβλίο, ο αστρονόμος Τζων Γκρίμπιν περιγράφει τι ακριβώς έχει πάθει ο καιρός και τι μπορούμε να περιμένουμε τις επόμενες δεκαετίες. Οι μεταβολές στη δραστηριότητα του Ήλιου επηρεάζουν άμεσα το κλίμα όπως βεβαιώνουν οι αστρονόμοι και οι μετεωρολόγοι, που προβλέπουν ότι οδηγούμαστε κατευθείαν σ’ έναν Μικρό Παγετώνα, επιστρέφοντας στις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στις αρχές του 19ου αιώνα. Η εποχή που θεωρούσαμε φυσιολογική στα μέσα του αιώνα μας ήταν μόνο μια φάση του κύκλου.

Οι επιπτώσεις μιας επιδείνωσης του καιρού είναι φοβερές και η πρώτη ανησυχία του Ανθρώπου πρέπει να είναι η διατροφή, γιατί η ξηρασία και οι ακραίες θερμοκρασίες θα επηρεάσουν αρνητικά τη γεωργία. Αν χρειαζόμαστε τρόφιμα για να θρέψουμε τον ολοένα και μεγαλύτερο πληθυσμό της Γης στα χρόνια των ισχνών αγελάδων που μας περιμένουν, πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα τώρα.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!