Ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας 1941- 1974 2

Κάιρο: Ίντριγκες - Αθήνα: "Ελεύθερη Ελλάδα"
423875
Εκδόσεις: Ελευθεροτυπία
Σελίδες:274
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/1990


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Στο Κάιρο μαίνεται ο υπόγειος πόλεμος μεταξύ του βασιλιά και των άγγλων υποστηρικτών του, που βλέπουν θετικά την επιστοφή του στην Ελλάδα μετά το τέλος του πολέμου και της "παλαιάς συμμορίας" όπως αποκαλούν οι Βρετανοί τους εκπροσώπους των αστικών κομμάτων.

Ο ηρωισμός της Ελληνικής Ταξιαρχίας στο Ελ Αλαμέιν, ο διχασμός των αξιωματικών σε Δημοκρατικούς και Βασιλόφρονες και η εμφάνιση των αριστερών στρατιωτικών με το κίνημα της ΑΣΟ δημιουργούν νέα δεδομένα, οι συνέπειες των οποίων θα φανούν στο εγγύτατο μέλλον. Τα "Ιουλιανά του 1943" προμηνύουν την επερχόμενη καταιγίδα.
Στην Ελλάδα φουντώνει το αντάρτικο, οι δυνάμειες του ΕΛΑΣ αυξάνονται ραγδαία, η δημιουργία της ΕΠΟΝ βγάζει τη νεολαία στον αγώνα, η σύγκρουση ΕΛΑΣ - ΕΔΕΣ είναι οριστική οδηγώντας στην εκκαθάριση του ΕΔΕΣ και η "Ελεύθερη Ελλάδα" είναι πλέον γεγονός. Ο γερμανόδουλος πρωθυπουργός Ι. Ράλλης, την ώρα που οι Ιταλοί παραδίδονται στον ΕΛΑΣ μετά τη συνθηκολόγηση της Ιταλίας, ιδρύει τα Τάγματα Ασφαλείας, με σκοπό τη "σταυροφορία κατά του ΕΑΜ - ΚΚΕ". Η θυσία των 200 αγωνιστών στη Καισαριανή, οι εκτελέσεις στο Χαϊδάρι και τα ολοκαυτώματα των Καλαβρύτων και του Διστόμου από τους Γερμανούς και τους έλληνες συνεργάτες τους συγκλονίζουν τον κόσμο.
Συγγραφέας:
Γρηγοριάδης, Σόλων Ν.
Εκδότης:
Ελευθεροτυπία
Σελίδες:
274
ISBN:
9789609487658
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/1990

Εκπληκτικό.
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 20€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!