Τα στοιχεία

Μια οπτική εξερεύνηση όλων των γνωστών ατόμων του Σύμπαντος
Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 25.00
22.50
Τιμή Πρωτοπορίας
+
508280
Συγγραφέας: Gray, Theodore
Σελίδες:240
Επιμελητής:Παπαδόγγονας, Γιάννης
Ημερομηνία Έκδοσης:3/9/2019
Θέμα:Φυσική
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Άμεσα διαθέσιμο
Θεσσαλονίκη:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Πάτρα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
«Ο ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ», λέει ο συγγραφέας Theodore Gray, «είναι ο παγκόσμιος κατάλογος με όλα τα πράγματα που μπορούν να πέσουν στα πόδια σας». Οτιδήποτε χειροπιαστό υπάρχει στον κόσμο αποτελείται από στοιχεία, και τα στοιχεία έχουν δύο όψεις — την καθαρή μορφή τους και τις χημικές ενώσεις που σχηματίζουν όταν συνδυάζονται με άλλα στοιχεία. Το βιβλίο αυτό, βασισμένο σε επτά χρόνια έρευνας και φωτογράφισης, μας δίνει τη σπάνια ευκαιρία να δούμε από κοντά και τις δύο αυτές όψεις. Οι φωτογραφίες του αποτελούν το πιο πλήρες και οπτικά γοητευτικό πορτραίτο όλων των ατόμων του σύμπαντος.

Το υλικό είναι δομημένο κατά τη σειρά του Περιοδικού Πίνακα, και το κάθε στοιχείο παρουσιάζεται (στις περιπτώσεις που αυτό είναι φυσικά δυνατόν) με μια μεγάλη, όμορφη φωτογραφία που το απεικονίζει στην καθαρή μορφή του. Για παράδειγμα, το οξυγόνο (το στοιχείο 8) είναι ένα άχρωμο αέριο, αλλά στους ?183?C μετατρέπεται σε ένα ωχρογάλαζο υγρό. Περιλαμβάνονται επίσης φωτογραφίες που απεικονίζουν ενδεικτικούς τρόπους με τους οποίους υπάρχει το στοιχείο αυτό στον κόσμο —ενώσεις και εφαρμογές μέσω των οποίων συναντάμε το στοιχείο στην καθημερινή μας ζωή.
Το κείμενο που συνοδεύει κάθε δισέλιδο αφηγείται την ιστορία του στοιχείου. Μας πληροφορεί, για παράδειγμα, ότι το φθόριο (το στοιχείο 9) είναι ένα από τα πιο δραστικά στοιχεία. Σχεδόν οποιοδήποτε υλικό, αν εκτεθεί σε ένα ρεύμα από αέριο φθόριο, θα τυλιχτεί σε φλόγες. Επειδή όμως είναι τόσο δραστικό, οι ενώσεις του είναι πολύ ευσταθείς.

Η παρουσίαση περιλαμβάνει ακόμα ουσιώδη φυσικά δεδομένα σχετικά με το κάθε στοιχείο, όπως ατομικό βάρος, ακτίνα του ατόμου, διάγραμμα της κρυσταλλικής δομής, και γραφήματα που αναπαριστούν τη σειρά συμπλήρωσης των ηλεκτρονίων, το ατομικό φάσμα εκπομπής, και τις περιοχές θερμοκρασιών όπου το στοιχείο είναι στερεό, υγρό και αέριο. Η εισαγωγή του βιβλίου περιλαμβάνει μια εξήγηση αυτών των ιδιοτήτων, καθώς και μια περιήγηση στη δομή του Περιοδικού Πίνακα. Μοναδικός συνδυασμός έγκυρης επιστήμης και υψηλής φωτογραφικής τέχνης, Τα Στοιχεία είναι το ιδανικό δώρο για κάθε φίλο της γνώσης.

Ο Nick Mann είναι φωτογράφος που εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο Κεντρικό Ιλλινόις. Εκτός από το ότι έχει φωτογραφίσει μάλλον περισσότερα χημικά στοιχεία από οποιονδήποτε στον κόσμο, είναι επίσης επιτυχημένος φωτογράφος τοπίων, αθλητικών διοργανώσεων και εκδηλώσεων.
Συγγραφέας:
Gray, Theodore
Εκδότης:
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης
Σελίδες:
240
ISBN:
9789605245498
Επιμελητής:
Παπαδόγγονας, Γιάννης
Μεταφραστής:
Αποστολόπουλος, Νίκος
Εικονογράφος:
Mann, Nick
Ημερομηνία Έκδοσης:
3/9/2019

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική