Η αρχαία ελληνική τέχνη και η ακτινοβολία της

Έκπτωση
15%
Τιμή Εκδότη: 37.28
31.69
Τιμή Πρωτοπορίας
+
351710
Σελίδες:444
Ημερομηνία Έκδοσης:1/12/2011
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Στο βιβλίο εξετάζεται η αρχαία ελληνική τέχνη, σε όλες της τις εκφάνσεις (αρχιτεκτονική, γλυπτική, ζωγραφική, αγγειογραφία), από τα τέλη της 2ης χιλιετίας π.Χ. μέχρι την ελληνιστική εποχή.
Σημαντική καινοτομία του βιβλίου είναι ότι, σε ξεχωριστά κεφάλαια, εξετάζει τις επιδράσεις που άσκησε η αρχαία ελληνική τέχνη τόσο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή όσο και στη σύγχρονη νεοελληνική.
Το πρώτο μέρος το βιβλίου, συνταγμένο από τον Μ. Βουτυρά, είναι εξ ορισμού αρχαιολογικό και επιγράφεται "Αρχαία ελληνική τέχνη". Εξελισσόμενο σε οκτώ κεφάλαια, καλύπτει με επάρκεια και ενάργεια όλο το φάσμα της ελληνικής τέχνης, από τους Σκοτεινούς Αιώνες και τη γεωμετρική περίοδο έως την όψιμη ελληνιστική εποχή.
Το δεύτερο μέρος, σπάνιο και απρόβλεπτο σε παρόμοιες περιπτώσεις, οφείλεται στην αρμόδια γνώση και στον επίμονο μόχθο της Α. Γουλάκη-Βουτυρά, η οποία ερευνά τα βασικά εκείνα στοιχεία που μαρτυρούν τη γόνιμη και εξελισσόμενη επίδραση της αρχαίας ελληνικής τέχνης στα νεότερα χρόνια, από την πρώιμη Αναγέννηση έως το τέλος του 20ού αιώνα.
Πλούσια εικονογράφηση παρακολουθεί το μεθοδικό ξεδίπλωμα των διαδοχικών σταδίων της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας διαδρομής της αρχαίας ελληνικής τέχνης και της ακτινοβολίας της αλλά και των επαφών της με την τέχνη άλλων λαών.
Οι συγγραφείς είναι καθηγητές στο Α.Π.Θ.
Συγγραφέας:
Βουτυράς, ΕμμανουήλΓουλάκη-Βουτυρά, Αλεξάνδρα
Εκδότης:
Ίδρυμα Τριανταφυλλίδη
Σελίδες:
444
ISBN:
9789602311479
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/12/2011

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 20€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!