Εγώ ο Κλαύδιος - ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

20.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
347304
Συγγραφέας: Γκρέηβς, Ρόμπερτ
Εκδόσεις: Γαλαξίας
Σελίδες:490
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/1971
Ποιος είναι στην πραγματικότητα ο Κλαύδιος που οι συγγενείς και οι φίλοι τον αποκαλούν "εκείνος ο Κλαύδιος", "Κλαύδιος ο ηλίθιος", "Κλαύδιος ο ψευδός" ή "ο καημένος ο θείος Κλαύδιος";
Χίλια εννιακόσια χρόνια ύστερα από την άνοδο του στο θρόνο της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, αυτός ο ίδιος Κλαύδιος -ο Τιβέριος Κλαύδιος Δρούσος Νέρων Γερμανικός- γίνεται ο αξιαγάπητος ήρωας ενός από τα πιο δημοφιλή ιστορικά μυθιστορήματα της εποχής μας.
Συνεσταλμένος και ευγενικός, διόλου φιλόδοξος και στην πραγματικότητα έξυπνος και στοχαστικός, ζει τον 1ο μ.Χ. αιώνα στα ανάκτορα των πιο φημισμένων αυτοκρατόρων της Ρώμης, του θεϊκού Αυγούστου, του παππού του, του αυταρχικού Τιβέριου, του θείου του και του αιμοβόρου Καλιγούλα.
Με την οξύνοια, το χιούμορ και την αδιαμφισβήτητη ικανότητα να καταλαβαίνει τους ανθρώπους, κατορθώνει όχι μόνο να διαφύγει και να επιβιώσει των ραδιουργιών της αυλής, αλλά και να ανακηρυχθεί ύπατος αρχηγός της απέραντης Ρωμαϊκής
αυτοκρατορίας.


Η θαυμάσια αυτή αναβίωση του μεγαλείου και της παραφροσύνης της αυτοκρατορικής Ρώμης, είναι ένα από τα πιο φημισμένα ιστορικά μυθιστορήματα. Χώρος του είναι ο κόσμος της αυτοκρατορίας. Η Ρώμη, η Πομποϊα, η Τριπολίτις, τα δάση της Γερμανίας, τα Βαλκάνια, η Ρόδος. Η δράση είναι βίαιη, τραγική, και γελοία, Γιατί η Ρώμη ξέρει την πανάρχαιη κατάρα που την βαραίνει –την κατάρα των θεών για την καταστροφή της Καρχηδόνας– και αφήνεται στο έλεος της τρέλας της, δίχως κανέναν ηθικό αυτοέλεγχο. Έργο της είναι το δηλητήριο, η μαύτη μαγεία, η διαστροφή, η ωμότητα. Μέσα σ’ αυτό τον κόσμο κινείται η παράξενη και αξιαγάπητη μορφή του Τιβέριου Κλαύδιου που, φανερά απροσάρμοστος και περιφρονημένος από όλους, προορίζεται ωστόσο από τη μοίρα, παρά την ίδια του τη θέληση, για τον αυτοκρατορικό θρόνο της Ρώμης.
Συγγραφέας:
Γκρέηβς, Ρόμπερτ
Εκδότης:
Γαλαξίας
Σελίδες:
490
ISBN:
2220003350157
Μεταφραστής:
Κοτζιάς, Αλέξανδρος
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/1971

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική