Γκραντίβα Το παραλήρημα και τα όνειρα στην Γκραντίβα του W. Jensen

Μια πομπηιανή φαντασία
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 15.90
11.13
Τιμή Πρωτοπορίας
+
53822
Συγγραφέας: Γιένσεν, Βίλχελμ
Εκδόσεις: Άγρα
Σελίδες:360
Μεταφραστής:ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/09/2008
ISBN:9789603251095
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Θεσσαλονίκη:
Άμεσα διαθέσιμο
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Όνειρα και παραλήρημα, ερωτικό πάθος και απώθηση, συνειδητό και ασυνείδητο, όρια ανάμεσα στο φυσιολογικό και στο παθολογικό, θεραπευτική διαδικασία.

Με βάση την υστερορομαντική νουβέλα της Γκραντίβας του Βίλελμ Γιένσεν (1837-1911), ένα αφήγημα του 1903 όπου οι ήρωες κινούνται ανάμεσα σε μια κωμόπολη της Γερμανίας και στα ερείπια της Πομπηίας μέσα στο εκτυφλωτικό φως του μεσημεριού, ο Σίγκμουντ Φρόυντ αρθρώνει το 1907 θεμελιώδεις έννοιες της νεαρής επιστήμης του, προσφέροντας μία πρότυπη ψυχαναλυτική ανάγνωση ενός λογοτεχνικού έργου. Το ιδιότυπο διπλό αυτό βιβλίο -του λογοτέχνη και του ψυχαναλυτή- επηρέασε πολύ στην εποχή του και Γκραντίβα έγινε σύμβολο στους ψυχαναλυτικούς αλλά και στους καλλιτεχνικούς κύκλους, και μάλιστα στους υπερρεαλιστές.



Στην παρούσα έκδοση δημοσιεύονται μαζί η νουβέλα του Γιένσεν σε μετάφραση της Μαρίας Αγγελίδου και η ανάγνωση του Φρόυντ σε μετάφραση του Πάνου Αλούπη, που είχε και την επιμέλεια του τόμου. Η εκτενής εισαγωγή και οι σημειώσεις είναι των ψυχαναλυτών και από τη γερμανική έκδοση των Απάντων του Φρόυντ, ενώ στο Επίμετρο δημοσιεύεται η μελέτη της Νίκης Λοϊζίδη για τις "σουρεαλιστικές μεταμορφώσεις ενός φροϋδικού μύθου".

Κριτικές

einai i deyteri fora pou diavazo to biblio (meta apo 6 xronia)
kai to ksanavrika katapliktiko.
mou ekane entyposi pou den yparxei alli kritiki. exoume ena oraio mythistorima kai tin eksigisi tou freud gia ta oneira tou iroa. tha apolaysete sigoura tin kallitexniki grafi tou freud.
proxorontas pio pera skeftomai oti sigoura kapoios pou asxolithike oso kaneis prin me ta synaisthimata de mporei para na exei kai kallitexnika xarismata.
monadiko!
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!