Ιστορική και φιλοσοφική θεώρηση της Αρχαίας Κινεζικής Ιατρικής

Εφαρμογές στη σύγχρονη διαχεiριση της δημόσιας υγεiας
Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 15.90
14.31
Τιμή Πρωτοπορίας
+
556762
Συγγραφέας: Γκότσης, Γεώργιος Ν.
Εκδόσεις: Ζήτη
Σελίδες:168
Ημερομηνία Έκδοσης:30/08/2021
ISBN:9789604565658
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Το σύγγραμμα, του συγγραφέα και καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιου Ν. Γκότση, έχει ως στόχο να προβεί σε μία συνοπτική επισκόπηση της ιστορικής και φιλοσοφικής διάστασης της αρχαίας και παραδοσιακής Κινεζικής ιατρικής, ενός συστήματος πεποιθήσεων, θεωριών και πρακτικών που διατηρεί τη διαχρονική επικαιρότητά του, ακόμη και μέχρι την εποχή μας.
Για τον σκοπό αυτό, εξετάζεται η ιστορική και διαχρονική εξέλιξη αυτού του συστήματος παραδοσιακής ιατρικής, επιχειρείται η ένταξή του στον πνευματικό ορίζοντα διαδοχικών ιστορικών περιόδων και επισημαίνεται η συνύφανσή του με δεσπόζουσες φιλοσοφικές θεωρήσεις και κοσμοθεωρητικές παραδόσεις του Κινεζικού πολιτισμού. Στη συνέχεια, υπογραμμίζεται η επίδραση της Κινεζικής ιατρικής σε άλλα συστήματα αυτόχθονος ιατρικής (ιδίως Κορεατικής και Ιαπωνικής), διενεργείται αναφορά στη διαπολιτισμική ανταλλαγή Κινεζικής και δυτικής ιατρικής και αναλύεται η κοινωνική δυναμική της. Δεν παραλείπεται βεβαίως να τονισθεί η ηθική διάσταση της Κινεζικής ιατρικής αλλά και άλλων, συναφών Ασιατικών ιατρικών παραδόσεων (Κορεατική, Ιαπωνική, Ινδική, Θιβετιανή ιατρική).
Ιδιαίτερη έμφαση αποδίδεται στην επικαιρότητα της αρχαίας Κινεζικής ιατρικής ως εργαλείου θεραπευτικής αγωγής τυπικών νόσων, αναλύεται διεξοδικά η συμβολή της στην αντιμετώπιση πανδημικών κρίσεων και συζητούνται βασικές παράμετροι ενός πολύπλοκου πλέγματος σχέσεων παραδοσιακής ιατρικής, διάρθρωσης συστημάτων υγείας και κοινωνικής αποδοχής μη συμβατικών μεθόδων πρωτίστως στην Κίνα, αλλά και σε πολιτισμικά όμορες χώρες της Ανατολικής Ασίας (Κορέα, Ιαπωνία, Βιετνάμ, Σιγκαπούρη). Διλήμματα, προκλήσεις και προοπτικές ενός μη συμβατικού υποδείγματος ιατρικής θεραπευτικής όπως η αρχαία Κινεζική ιατρική σε σύγχρονα εμπορευματοποιημένα ή ψηφιακά περιβάλλοντα, τυγχάνουν ενδελεχούς διερεύνησης.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!