Αισχύλου Ορέστεια

Έκπτωση
20%
Τιμή Εκδότη: 15.99
12.79
Τιμή Πρωτοπορίας
+
302024
Συγγραφέας: Γκόλντχιλ, Σάιμον
Εκδόσεις: Καρδαμίτσα
Σελίδες:216
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/2008
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Η μελέτη του Simon Goldhill συνιστά μια γενική εισαγωγή στην Ορέστεια του Αισχύλου - τη μόνη τριλογία της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας που διασώθηκε ακέραιη -, που συγχρόνως αποτελεί την κορυφαία δημιουργία του ευρωπαϊκού θεάτρου και ένα από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Το πρώτο μέρος της μελέτης περιστρέφεται γύρω από το πολιτικό και κοινωνικό υπόβαθρο του τραγικού είδους εν γένει, καθώς και γύρω από τη μείζονα αθηναϊκή εορτή των εν Άστει Διονυσίων, στο πλαίσιο της οποίας η τριλογία παραστάθηκε για πρώτη φορά.

Το δεύτερο, και εκτενέστερο, τμήμα της μελέτης αφιερώνεται στην αναλυτική πραγμάτευση της Ορέστειας. Ο Simon Goldhill εστιάζει το ενδιαφέρον του στους κεντρικούς θεματικούς άξονες της τριλογίας - θεοδικία και ανθρωποδικία, οικογενειακή άρα και ύβρις, ισχύς και αυθεντία, ενοχή και εκδίκηση, αντιπαράθεση των δύο φύλων και καθεστηκυία τάξη, μύθος και ιδεολογία του αθηναϊκού Άστεως.

Τέλος, το τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο της μελέτης είναι αφιερωμένο στην επίδραση που άσκησε η Ορέστεια.

Η σαφήνεια και η ενάργεια που διακρίνουν την εργασία του Simon Goldhill, και η βιβλιογραφία που τη συνοδεύει, την καθιστούν πολύτιμο οδηγό για φοιτητές και διδάσκοντες, καθώς και για το ευρύτερο αναγνωστικό κοινό.
Συγγραφέας:
Γκόλντχιλ, Σάιμον
Εκδότης:
Καρδαμίτσα
Σελίδες:
216
ISBN:
9789603542247
Μεταφραστής:
Παπασυριόπουλος, Αργύρης
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/2008

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική