Τα νέα ελληνικά για ξένους

Συνεργασία του διδακτικού προσωπικού του Σχολείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Έκπτωση
15%
Τιμή Εκδότη: 26.50
22.53
Τιμή Πρωτοπορίας
+
84900
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Η διδασκαλία της νέας ελληνικής σε αλλοδαπούς υποψήφιους φοιτητές άρχισε να γίνεται συστηματικά στο Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 1970. Το διδακτικό προσωπικό του Σχολείου συνάντησε πολλές δυσκολίες στην εκτέλεση του έργου του, και μια από τις κυριότερες ήταν η έλλειψη κατάλληλου διδακτικού βιβλίου που να προσφέρει μια ολοκληρωμένη μορφή της νέας ελληνικής. Για να καλύψουν την έλλειψη αυτή οι διδάσκουσες ανέλαβαν να συγγράψουν μέθοδο διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του τότε προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Νεοελληνικών σπουδών (Ιδρύματος Μανόλη Τριανταφυλλίδη), ακαδημαϊκού σήμερα και ομότιμου καθηγητή Αγαπητού Τσοπανάκη.


Το βιβλίο εκδόθηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1973 και από τότε ανατυπώθηκε δεκαπέντε φορές και επανεκδόθηκε δύο, με βελτιώσεις και σημαντικές αλλαγές. Στη νέα έκδοση, η οποία είναι βελτιωμένη και ανανεωμένη, έχει προστεθεί και η μετάφραση του λεξιλογίου στα αγγλικά και στα ρωσικά, πιστεύοντας ότι θα βοηθήσει τόσο τους διδασκόμενους όσο και τους διδάσκοντες.

Συνεργασία του Διδακτικού Προσωπικού του Σχολείου Nέας Eλληνικής Γλώσσας του Aριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης: Φανή Βαλσαμάκη - Τζεκάκη, Σμαρώ Βογιατζίδου, Δανάη Γκιώχα - Περγαντή, Ελένη Δεμίρη - Προδρομίδου, Ζαφειρούλα Καμαριανού - Βασιλείου, Αλεξάνδρα Κανέλλου - Θανάσουλα, Ιωάννα Καραμανιτάκη - Αστεριάδου, Δέσποινα Νικολαΐδου - Νέστορα, Ευαγγελία Παναγοπούλου, Αριστέα Νικολέτα Συμεωνίδου - Χριστίδου, Σαπφώ Τλούπα, Νιόβη Αγγελική Τρύφωνα - Αντωνοπούλου, Θεοδώρα Χατζή - Δημητριάδου, Aννα Χατζηπαναγιωτίδου.
Συγγραφέας:
Βαλσαμάκη-Τζεκάκη, ΦανήΒογιατζίδου, ΣμαρώΓκιώχα-Περγαντή, Δανάη
Εκδότης:
Ίδρυμα Τριανταφυλλίδη
Σελίδες:
403
ISBN:
9789602310373
Εικονογράφος:
Ρικούδης, Στέφανος
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/2007

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 20€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!