Γιατί ο Μαρξ

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 10.60
7.42
Τιμή Πρωτοπορίας
+
453437
Συγγραφέας: Νέγκρι, Τόνι
Εκδόσεις: Κουκκίδα
Σελίδες:114
Επιμελητής:Τουλάτου, Δήμητρα
Μεταφραστής:Καλαμαράς, Παναγιώτης
Ημερομηνία Έκδοσης:16/02/2017
ISBN:9789609410823
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Άμεσα διαθέσιμο
Θεσσαλονίκη:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

[...] γιατί ο Μαρξ πρέπει ακόμη να συντροφεύει όποιον ασχολείται με την έρευνα της οργάνωσης της αντίστασης ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, για την οικοδόμηση μιας ολοένα μεγαλύτερης αυτονομίας (στη γνωσιακή συνεργασία της μεταφορντιστικής εργασίας) των εργαζομένων και για την απόλαυση, μέσα και ενάντια στην καπιταλιστική κοινωνικοποίηση, μορφών κοινής ζωής. Η απάντηση στο "γιατί ο Μαρξ" συνεπάγεται έναν αγωνιστικό διάλογο πάνω στα ζητήματα που θέτει αυτή η ερώτηση.

Σήμερα η μαρξική θεωρία βρίσκεται αντιμέτωπη με τη διάλυση της οργάνωσης της εργασίας και των αγορών, του καταμερισμού της εργασίας και της γεωγραφίας της εξουσίας, εν κατακλείδι βρίσκεται μπροστά σε μια νέα άρθρωση των ταξικών αγώνων. Πρέπει να καταλάβουμε κατά πόσο η μαρξική θεωρία, αντιμέτωπη με τις νέες μορφές εκμετάλλευσης, μας επιτρέπει να διακρίνουμε σε αυτές τα σημεία της κρίσης και, συνεπώς, να απελευθερώσουμε το ανάλογο φαντασιακό του "κοινού". Μετά την ήττα του σοβιετικού σοσιαλισμού, χρειαζόμαστε μια νέα θεωρία της "αξίας-κοινού".

Κριτικές

Ένα τεράστιο θέμα που όντως "πιάνει" σωστά ο συγγραφέας, και το τοποθετεί στην εποχή μας που ενώ δείχνει ότι αλλάζει, το μόνο που δεν αλλάζει και μάλιστα οξύνεται είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο... (από εταιρείες κολοσσούς πια που εκμεταλλεύονται μια πατέντα πχ P/C κλπ και συγκεντρώνουν τον πλούτο του κοσμάκη που τελικά είναι αυτός που τους κάνει ζάμπλουτους αλλά παράλληλα είναι και ο λιγότερο ωφελούμενος, αφού λείπει ο "αλγόριθμος" που θα επιστρέφει τον ιδρό του, σε βάρος των εσόδων της πατέντας, που θα πρέπει να επιστρέφουν αυτά στον ίδιο... (Σκέψεις από σχετική ποιητική μου συλλογή, που θα ήθελα να σας στείλω).
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!