Μεγάλες μάχες της εθνεγερσίας

1821-1829
362141
Συγγραφέας: Γιαννόπουλος, Νίκος
Εκδόσεις: Περισκόπιο
Σελίδες:140
Ημερομηνία Έκδοσης:15/06/2012
ISBN:9789606740770


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Το δεύτερο βιβλίο της σειράς "Θεματικές Συλλογές", με τίτλο "Μεγάλες Μάχες της Εθνεγερσίας (1821-1829)", προσφέρει στο αναγνωστικό κοινό ένδεκα επιλεγμένα άρθρα, τα οποία δίνουν μια συνολική εικόνα των πολεμικών γεγονότων που συνέθεσαν το έπος του 1821.

Το μεγαλειώδες επίτευγμα της απελευθέρωσης του ελληνικού έθνους, πραγματώθηκε μέσα από σφοδρές μάχες, όπως εκείνες του Βαλτετσίου, των Μύλων και της Πέτρας, οι οποίες συνετέλεσαν αποφασιστικά στην επιτυχή έκβαση του Αγώνα. Οι επικές πολιορκίες, του Μεσολογγίου και της Τριπολιτσάς φανέρωσαν σε όλη της την έκταση την αγριότητα του πολέμου. Οι ανέλπιστες νίκες που πέτυχαν ο Οδυσσέας Ανδρούτσος στο Χάνι της Γραβιάς και οι Μεσολογγίτες στην Κλείσοβα, κατέδειξαν το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής, ενώ ευφυή στρατηγήματα, σαν αυτό που επινόησε ο Γέρος του Μοριά στα Δερβενάκια, έσωσαν την Επανάσταση από ένα θανάσιμο κίνδυνο. Σημειώθηκαν όμως και δεινές ήττες στο Δραγατσάνι και στο Πέτα, οι οποίες καταδίκασαν ένα μεγάλο τμήμα του ελληνισμού σε 80 επιπλέον χρόνια σκλαβιάς. Τέλος η μάταιη θυσία του παρορμητικού Παπαφλέσσα στο Μανιάκι, απέδειξε ότι όταν το προσωπικό θάρρος δεν συνδυάζεται με τον στρατηγικό νου, τα αποτελέσματα είναι τραγικά.

Οι κορυφαίες αυτές μάχες της Ελληνικής Επανάστασης περιγράφονται μέσα από τις σελίδες του συναρπαστικού αυτού βιβλίου. Τα αποκαλυπτικά κείμενα συνοδεύονται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αναλυτικά σχεδιαγράμματα μαχών, πρωτότυπους χάρτες και εξαιρετικές καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις πολεμιστών της περιόδου του Γιάννη Μυλωνά, ειδικού ενδυματολόγου-οπλογνώστη του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, δίνοντας την ευκαιρία στον αναγνώστη να κατανοήσει πλήρως τον τρόπο με τον οποίο οι αγωνιστές του 1821 κατάφεραν να αποτινάξουν τον τουρκικό ζυγό.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!