Δίκαιο Χωροταξίας και Πολεοδομίας

Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 53.00
47.70
Τιμή Πρωτοπορίας
+
589465
Σελίδες:368
Ημερομηνία Έκδοσης:15/11/2022
ISBN:9789606548208
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Η 2η έκδοση του έργου «Δίκαιο Χωροταξίας and Πολεοδομίας» συνιστά ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο εγχειρίδιο για τη μελέτη και διδασκαλία του δικαίου της χωροταξίας και πολεοδομίας. Σε αυτό αναπτύσσεται κατά τρόπο συστηματικό το αντικείμενο του χωροταξικού και πολεοδομικού δικαίου από το ανώτατο επίπεδο, τον χωροταξικό σχεδιασμό, έως τις εξατομικευμένες εφαρμογές, όπως είναι οι οικοδομικές άδειες και οι πράξεις που εκδίδονται με βάση τη νομοθεσία για τις αυθαίρετες κατασκευές.

Στην 2η έκδοση περιέχονται οι σημαντικές μεταβολές που επέφεραν στο Δίκαιο της Χωροταξίας και Πολεοδομίας οι Ν 4685/2020 και 4759/2020, αλλά και ορισμένα άλλα μεταγενέστερα νομοθετήματα στα οποία ενσωματώθηκαν ρυθμίσεις πολεοδομικού χαρακτήρα (άρθρα 118 επ. Ν 4819/2021, άρθρα 155-156 Ν 4951/2022 κ.ά.). Στο βιβλίο πλην των αλλαγών που επήλθαν με τα ανωτέρω νομοθετήματα, εντάσσονται και νέες θεματικές, όπως αυτή της ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου ή διηρημένης ιδιοκτησίας, ενώ περαιτέρω εμπλουτίζονται όλα τα κεφάλαια με πρόσθετη νομολογία και βιβλιογραφία.

Στο έργο αναλύονται με τρόπο συστηματικό και περιεκτικό όλα τα ζητήματα που άπτονται του χωροταξικού και πολεοδομικού δικαίου, μεταξύ των οποίων
ο χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός ως μέθοδος διοικητικής δράσεως
οι μηχανισμοί εφαρμογής του πολεοδομικού σχεδιασμού και απόκτησης των κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων της πόλεως (ρυμοτομική απαλλοτρίωση, τακτοποίηση, προσκύρωση, εισφορά σε γη και χρήμα, μεταφορά συντελεστή δόμησης κ.ά.) οι κανόνες που ρυθμίζουν τη χρήση και τη δόμηση των ακινήτων (δόμηση εντός σχεδίου πόλεως, εκτός σχεδίου δόμηση, δόμηση σε οικισμούς που στερούνται πολεοδομικού σχεδίου) καθώς και τον έλεγχο των οικοδομικών εργασιών (οικοδομική άδεια, ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης).
Το βιβλίο αποτελεί ένα αναγκαίο βοήθημα για τους φοιτητές και για όλους όσοι ασχολούνται με τη μελέτη και την εφαρμογή του χωροταξικού και πολεοδομικού δικαίου στη χώρα μας.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!