Δουκάτο των Αθηνών - Η κυριαρχία των Acciaiuoli

Έκπτωση
40%
277491
Εκδόσεις: Βάνιας
Σελίδες:403
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/2006


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο


Με το βιβλίο αυτό φωτίζεται μία σκοτεινή περίοδος της μεσαιωνικής ελληνικής ιστορίας, η ηγεμονία των φλωρεντινών Ατσαϊόλι στο Δουκάτο των Αθηνών.
Η λατινική αυτή κτήση, από τις τελευταίες που επιβίωναν κατά την υστεροβυζαντινή περίοδο, εξετάζεται ως συγκροτημένο κράτος όπου εφαρμόστηκε συγκεκριμένη εσωτερική και εξωτερική πολιτική. Με τη βοήθεια των πορισμάτων της σύγχρονης έρευνας αναδεικνύονται οι πολύπλευρες σχέσεις μεταξύ της Φλωρεντίας και των δουκών Ατσαϊόλι, ενώ με προσεκτική αξιοποίηση των πηγών τεκμηριώνεται το διαφορετικό σύστημα κοινωνικής και πολιτικής οργάνωσης που επιχείρησε να εισαγάγει στο Δουκάτο των Αθηνών η φλωρεντινή οικογένεια. Η παρουσίαση αυτού του συστήματος συμπληρώνεται από την ανάλυση της κυριαρχίας συγγενών των Ατσαϊόλι στα Ιόνια νησιά και στην Ήπειρο.
Το θέμα του βιβλίου παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και για την τοπική ιστορία της Αθήνας σε μία εποχή κατά την οποία η σημερινή πρωτεύουσα αποτέλεσε το χώρο όπου αναπτύχθηκαν στενότερες επαφές μεταξύ των Λατίνων κυριάρχων και των εγχωρίων.
Επιστημονικά έγκυρη και περιεκτική η μελέτη, είναι αρκετά κατατοπιστική και για το μέσο αναγνώστη που ενδιαφέρεται να γνωρίσει τις σχέσεις των Ελλήνων του Μεσαίωνα με το Δυτικό κόσμο.

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Συγγραφέας:
Γιαννακόπουλος, Δημήτρης Κ.
Εκδότης:
Βάνιας
Σελίδες:
403
ISBN:
9789602881484
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/2006

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 20€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!