Για μια Δημοκρατική και Οικολογική Αριστερά

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 15.00
10.50
Τιμή Πρωτοπορίας
+
375164
Συγγραφέας: Συλλογικό
Εκδόσεις: Πλέθρον
Σελίδες:224
Επιμελητής:Ευθυμιόπουλος, Ηλίας
Ημερομηνία Έκδοσης:17/12/2012
ISBN:9789603482444
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Άμεσα διαθέσιμο
Πάτρα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα

Περιγραφή

Εκείνο που χρειαζόμαστε σήμερα, εκτός από τις προτάσεις και τα μέτρα για την άμεση σταθεροποίηση της χρηματοπιστωτικής τρύπας που άνοιξε η λεηλασία του κράτους από την παλαιά τάξη, είναι η αναδιάρθρωση των δομών που δημιουργούν υλικές και άυλες αξίες, και η μετάβαση προς μια αειφορική οικονομία, η οποία θα υπηρετεί τη ζωντανή και δυναμική κοινωνία, και όχι το αντίθετο.
Υπάρχουν αρκετές δοκιμασμένες λύσεις, οι οποίες, ακόμη και εν μέσω ύφεσης, μπορούν να δώσουν ζωή σε ένα νέο μοντέλο συναλλαγών που θα είναι πραγματικά βιώσιμο. Στην προσπάθειά μας όμως να ανακάμψουμε πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα μέσα με τα οποία βγαίνουμε από την κρίση δεν θα δημιουργήσουν μια μεγαλύτερη κρίση στο μέλλον. Οι ενέσεις ρευστότητας στο σύστημα χωρίς θεμελιώδεις δομικές αλλαγές και η αναζήτηση της ευημερίας μέσα στον καταναλωτισμό δεν είναι η απάντηση.
Ο χώρος της δημοκρατικής Αριστεράς έχει μια χρυσή ευκαιρία να αποδείξει ότι με κυβερνήσεις συμμαχικές, με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό, με αναμόρφωση του τραπεζικού συστήματος, με ριζικές τομές στο εκπαιδευτικό σύστημα, με κοινωνικά και οικολογικά δίκαιη φορολογία, με αναδιάταξη των προτεραιοτήτων και των συντελεστών της παραγωγής, με ανασχεδιασμό του κράτους πρόνοιας, με ολοκληρωμένη περιβαλλοντική, ενεργειακή και αγροτική πολιτική μπορούμε να οικοδομήσουμε μια άλλη Ελλάδα.
Το παρόν βιβλίο αποτελεί μέρος αυτής της προσπάθειας. Είναι το πρώτο μιας σειράς που, υπό την αιγίδα του Κέντρου Πολιτικού Προβληματισμού Μιχάλης Παπαγιαννάκης, φιλοδοξεί να συμβάλει στην παραγωγή μιας σύγχρονης πολιτικής θεωρίας, απαλλαγμένης από δογματισμούς και στερεότυπα, και εν τέλει στη δημιουργία ενός νέου υποδείγματος προοδευτικής διακυβέρνησης.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!