Κίνητρα, Διαμεσολαβήσεις and Επιδόσεις στην Εκπαίδευση.

Μια Ερευνητική Προσέγγιση σε Πολιτισμικά Διαφορετικούς Μαθητές
Έκπτωση
25%
Τιμή Εκδότη: 38.34
28.76
Τιμή Πρωτοπορίας
+
378024
Εκδόσεις: Ίων
Σελίδες:504
Ημερομηνία Έκδοσης:7/2/2013
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Η σύγχρονη έρευνα σε θέματα εκπαίδευσης και ψυχολογίας της μάθησης έχει στραφεί προς τη μελέτη του συναισθηματικού τομέα των παιδιών, στον οποίο ανήκουν και τα κίνητρα. Τα κίνητρα θεωρούνται ως σημαντική παράμετρος στη μαθησιακή διαδικασία, γιατί επηρεάζουν, μεταξύ των άλλων, τη συμπεριφορά και την επίδοση των μαθητών. Αυτή η σημαντική συμβολή των κινήτρων στη μάθηση έχει ως αποτέλεσμα τη στροφή των ερευνητών προς αυτή την κατεύθυνση και κατ’ επέκταση τη δημιουργία θεωριών κινήτρων. Οι θεωρίες αυτές είναι απαραίτητο σήμερα να εμπλουτιστούν και να συνδυαστούν με διαδικασίες διαμεσολάβησης και υποκειμενοποίησης.

Λόγω του ότι οι σχετικές θεωρίες αφορούν μόνο μονοπολιτισμικά περιβάλλοντα, η παρούσα έρευνα επικεντρώθηκε στην πολιτισμική διαφορετικότητα ως παράγοντα διαμόρφωσης και εκδήλωσης των κινήτρων, μιας και οι κοινωνίες είναι πλέον πολυπολιτισμικές. Επιπλέον, υιοθετήθηκε ένας νέος τρόπος προσέγγισης του θέματος, μέσω της ανάπτυξης σταθμισμένων εργαλείων μέτρησης, έτσι ώστε κάθε ερευνητής, σε κάθε πολιτισμό και σε κάθε πολιτισμική μειονότητα, να έχει τη δυνατότητα να διεξάγει έρευνες με συγκρίσιμα αποτελέσματα τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο

Περιεχόμενα:

1. Εισαγωγή
2. Θεωρία
3. Μεθοδολογία
4. Παρουσίαση των Αποτελεσμάτων της Έρευνας
5. Συμπεράσματα –Επαλήθευση ή Απόρριψη των Ερευνητικών Υποθέσεων
Βιβλιογραφία, Ευρετήριο Όρων, Παράρτημα


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ:

Ο Παντελής Γεωργογιάννης γεννήθηκε στα Πιστιανά Άρτας. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Μυτιλήνης. Σπούδασε Κοινωνικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Bochum της Δ. Γερμανίας, από το οποίο αναγορεύτηκε διδάκτορας το 1985. Από το 1987 υπηρετεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών και είναι Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης. Περισσότερες πληροφορίες για το επιστημονικό και ερευνητικό του έργο: www.georgogiannis.gr

Η Ιουλία Ορφανίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών, από το οποίο αποφοίτησε με άριστα το 2011. Είναι συνεργάτης του Κέντρου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη Διαπολιτισμική Κοινωνική Ψυχολογία, τη Διδακτική της Ελληνικής ως Ξένης Γλώσσας και τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση.

Η Χαρίκλεια –Μαρία Χουρμουζιάδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989 και είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει συμμετάσχει σε αρκετά επιστημονικά συνέδρια και σεμινάρια που αφορούν εκπαιδευτικά ζητήματα. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνεται ο τομέας της γνωστικής ψυχολογίας, της κοινωνικής ψυχολογίας και της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.
Συγγραφέας:
Γεωργογιάννης, ΠαντελήςΟρφανίδη ΙουλίαΧουρμουζιάδου, Χαρίκλεια-Μαρία
Εκδότης:
Ίων
Σελίδες:
504
ISBN:
9789605080570
Ημερομηνία Έκδοσης:
7/2/2013

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική