Σύντομη ερμηνεία του αστικού κώδικα ΙΙ

ΕΑΚ Τόμος 2ος / άρθρα 947-2035
160.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
396031
Εκδόσεις: Σάκκουλας Π.Ν.
Σελίδες:1712
Ημερομηνία Έκδοσης:01/09/2013
ISBN:9789604205196
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Η σπουδαιότητα που έχει μια κατ άρθρον ερμηνεία του Αστικού Κώδικα είναι δεδομένη, ιδίως ενόψει της ανάγκης της σύγχρονης νομικής πράξης για ταχεία πρόσβαση στη νομική πληροφορία. Σε αυτή την ανάγκη φιλοδοξεί να ανταποκριθεί η "Σύντομη Ερμηνεία του Αστικού Κώδικα" (ΣΕΑΚ), υπό τη διεύθυνση και εποπτεία του καθηγητή Απόστολου Σ. Γεωργιάδη. Ο σκοπός επιδιώκεται με έναν μοναδικό τρόπο, ισορροπώντας ανάμεσα στο πρότυπο της μεγάλης εγκυκλοπαίδειας, στην οποία η τάση είναι να περιληφθούν "σχεδόν τα πάντα", και σ εκείνο του μικρού εγχειριδίου, που περιορίζεται στα "πλέον γενικά και στοιχειώδη". Στο μέσον των δύο αυτών λύσεων, η ΣΕΑΚ αποτελεί μια δίτομη άρτια και περιεκτική ανάλυση της ύλης του Αστικού Κώδικα, συγγραφικό πόνημα μιας πλειάδας συνεργατών και του ίδιου του διευθυντή-επόπτη του έργου.
Η προσπάθεια αυτή καρποφόρησε αρχικά με την έκδοση του πρώτου τόμου του έργου, που περιλαμβάνει Εισαγωγή στο Αστικό Δίκαιο και τον Αστικό Κώδικα, καθώς και την ερμηνεία των άρθρων 1-946 ΑΚ ("Γενικές Αρχές", "Ενοχικό Δίκαιο"). Η προσπάθεια αυτή φέρεται εις πέρας πλέον με την έκδοση του δεύτερου τόμου του έργου, που περιλαμβάνει την ερμηνεία των άρθρων 947-2035 ΑΚ ("Εμπράγματο Δίκαιο", "Οικογενειακό Δίκαιο", "Κληρονομικό Δίκαιο").
Με αυτόν τον τρόπο ο δικηγόρος, ο δικαστής, ο ερευνητής, αποκτά αξιόπιστη νομολογιακή και θεωρητική ενημέρωση για το σύνολο του Αστικού Κώδικα.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!