Οικογενειακό Δίκαιο, 3η έκδοση

Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 90.00
81.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
586417
Εκδόσεις: Σάκκουλας
Σελίδες:1027
Ημερομηνία Έκδοσης:29/09/2022
ISBN:9789606485466
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Στα πέντε χρόνια που μεσολάβησαν από την προηγούμενη (δεύτερη) έκδοση του βιβλίου, το Οικογενειακό Δίκαιο υπέστη πλήθος νομοθετικών παρεμβάσεων.

Η πρώτη αφορά στο συναινετικό διαζύγιο, και τις τροποποιήσεις που επέφερε ο ν. 4509/2017.

Ο δεύτερος τομέας, στον οποίο υπήρξαν σημαντικές νομοθετικές εξελίξεις, είναι το δίκαιο της γονικής μέριμνας, το οποίο αναμορφώθηκε σε σημαντικό βαθμό με τον ν. 4800/2021.

Περαιτέρω, ρυθμίσεις που ενδιαφέρουν το Οικογενειακό Δίκαιο ενσωματώθηκαν και σε άλλα νεότερα νομοθετήματα, όπως ο ν. 4538/2018 που περιέλαβε ρυθμίσεις σχετικά με τον θεσμό της αναδοχής ανηλίκου, και τη διαδικασία που προηγείται της τέλεσης της υιοθεσίας, και καθιέρωσε ειδικά μητρώα Ανηλίκων και Υποψήφιων Θετών και Ανάδοχων Γονέων. Επιπλέον, ο όλως πρόσφατος ν. 4934/2022 θέσπισε τη δυνατότητα «άυλης» συναινετικής λύσης του συμφώνου συμβίωσης κατά το πρότυπο του συναινετικού διαζυγίου. Η υποχρεωτική αρχική συνεδρία διαμεσολάβησης του ν. 4640/2019 αφορά και σε αρκετές από τις αγωγές του Οικογενειακού Δικαίου. Μια άλλη καινοτομία της παρούσας έκδοσης είναι η, σε μεγάλη έκταση, ενσωμάτωση στο εγχειρίδιο της πλούσιας επεξεργασίας του Οικογενειακού Δικαίου από τη νομολογία.

Τέλος, στην ανά χείρας έκδοση του βιβλίου επιχειρείται για πρώτη φορά η καταγραφή των κανόνων που διέπουν τη λεγόμενη ελεύθερη ένωση, δηλαδή την εκτός γάμου συμβίωση χωρίς να έχει συναφθεί σύμφωνο συμβίωσης. Τούτο κρίθηκε σκόπιμο, όχι μόνο επειδή συνήθως τέτοιο κεφάλαιο απουσιάζει από τα Εγχειρίδια του Οικογενειακού Δικαίου, αλλά και ενόψει της κινητικότητας που παρατηρείται στο πεδίο αυτό κατά τα τελευταία έτη.

Το ανωτέρω περιεχόμενο καθιστά το παρόν το πλέον επικαιροποιημένο και πλήρες έργο στο πεδίο του Οικογενειακού Δικαίου, με συστηματική και εύληπτη δομή, που απευθύνεται στους δικαστές, τους δικηγόρους και σε όλους τους μελετητές του Οικογενειακού Δικαίου.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!