Ελλήνων πολιτική επιστήμη

Μη -συμβατική ιστορία Οι ρίζες κα
Έκπτωση
25%
Τιμή Εκδότη: 12.00
9.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
393393
Εκδόσεις: Ερωδιός
Σελίδες:192
Ημερομηνία Έκδοσης:29/11/2013
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
"Η Δημοκρατία γεννήθηκε στην Ελλάδα". Η φράσις είναι συνήθης και είναι αλήθεια. Όχι όμως ολόκληρη η αλήθεια. Διότι αυτή είναι ότι όχι μόνον η δημοκρατία, αλλά όλα τα πολιτεύματα εφευρέθηκαν από τους Έλληνες. Παντού, μια κάστα ήταν ιδιοκτήτρια της εξουσίας. Οι εκτός αυτής ήταν υπήκοοι. Δεν υπήρχαν πολίτες, πολιτική, θεσμοποιημένο κράτος. Παντού, με μια εξαίρεση. Τους Έλληνες. Όταν ο Κρέων, βασιλεύς των Θηβών, είπε "εγώ είμαι η Πόλις", ο υιός του, ο Αίμων, απάντησε: "καμμιά πόλις δεν είναι ενός ανδρός" (Σοφοκλής, Αντιγόνη). Ο λόγος αυτός είναι τομή στην πανανθρώπινη ιστορία. Πόλις είναι οι πολίτες της.
Οι Έλληνες, ανεξαρτήτως της μορφής του πολιτεύματος ήσαν πολίτες. Γι αυτό διεμόρφωσαν βίο πολιτικόν. Οι πόλεις τους ήσαν συντεταγμένες, όλοι υπέκειντο στους νόμους. Η Πολιτεία λειτουργούσε με θεσμούς. Μόνον στους Έλληνες υπήρχε πολιτικός βίος. Γι αυτό δημιούργησαν την πολιτική επιστήμη. Ερεύνησαν όλα τα πολιτεύματα· υπαρκτά, εφικτά, ουτοπικά. Διετύπωσαν τους νόμους της πολιτικής· όλες οι πολιτικές θεωρίες γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Όλοι οι μετά επανέλαβαν τους Έλληνες. Τους σχολίασαν, τους προσάρμοσαν. Ουδείς βρήκε κάτι που δεν το είχαν πη.
Η πολιτική επιστήμη των Ελλήνων παραμένει εκπληκτικώς σύγχρονη και υπερμοντέρνα. Ο Πλάτων συνιστά σε καιρούς κρίσεως να συμβουλευόμεθα τους παλαιούς. Σ αυτό το βιβλίο θα βρήτε τις λύσεις για τα σημερινά προβλήματα. Τις είχαν βρη οι παλαιότεροί μας Έλληνες.
Συγγραφέας:
Γεωργαλάς, Γεώργιος Κ.
Εκδότης:
Ερωδιός
Σελίδες:
192
ISBN:
9789604541423
Ημερομηνία Έκδοσης:
29/11/2013

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!