Γέροντας Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης

Ορόσημο αγιότητος στο σύγχρονο κόσμο: Πρακτικά Διορθόδοξου Μοναστικού Συνεδρίου
305975
Συγγραφέας: Συλλογικό
Εκδόσεις: Σταμούλης (προμ.)
Σελίδες:507
Ημερομηνία Έκδοσης:01/04/2008
ISBN:9789608761759


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Ο όσιος Γέροντας Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης είναι ένας θεοφόρος άνθρωπος, ένας αληθινός σύγχρονος άγιος. Από τα παιδικά του χρόνια αφιερώθηκε στον Χριστό και έγινε πλήρης των χαρισμάτων του Αγίου Πνεύματος. Αγάπησε ολοκληρωτικά τον Θεό και τους ανθρώπους, έζησε με ακραιφνές Ορθόδοξο φρόνημα και με ασκητικό και θυσιαστικό τρόπο. Κοντά στον διακριτικό αυτόν ποιμένα έβρισκαν θεραπεία, πνευματική καθοδήγηση, παράκληση και χαρά, άνθρωποι κάθε ηλικίας, εθνικότητας, καταγωγής και τάξης. Ήταν δοσμένος ολόψυχα στον λαό του Θεού, στους εγγύς και τους μακράν, στους πιστούς και τους αρνητές, στους χριστιανούς και τους αγνοούντας τον λόγο του Θεού, στους πάντες. Όλους ανεξαιρέτως τους αγκάλιαζε με απέραντη αγάπη και ευσπλαχνία, παρακινώντας τους με τη διδασκαλία και το παράδειγμα του αγίου βίου του να αγαπήσουν τον Χριστό, ο Οποίος, όπως έλεγε, «είναι το παν».
Ο Γέροντας Πορφύριος είναι ορόσημο αγιότητος για τον σύγχρονο κόσμο, ένα ανεκτίμητο δώρο του Θεού στην Εκκλησία. Η ακτινοβολία του, και όσο βρισκόταν ανάμεσά μας και μετά την οσιακή του κοίμηση, έφτασε στα πέρατα της οικουμένης. Την χάρη της αγιαστικής παρουσίας του και τον ιαματικό του λόγο χρειάζονται σήμερα -ακόμη κι αν δεν το συνειδητοποιούν- όλοι όσοι αναζητούν νόημα στη ζωή, αλλά και όλοι οι πονεμένοι, συγχυσμένοι και "τσακισμένοι" άνθρωποι της εποχής μας, τους οποίους εκείνος με αγάπη πάντοτε περιχωρούσε. Ο όσιος Γέροντας ανήκει σε όλους· είναι οικουμενικός άγιος, παγκόσιος και διαχρονικός.


Ομιλητές: Αρχιμανδρίτης Βασίλειος, Προηγούμενος Ι. Μ. Ιβήρων, Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, Κωνσταντίνος Σκουτέρης, Ανέστης Κεσελόπουλος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιος, Γεώργιος Σ. Κρουσταλάκης, Χρυσόστομος Σταμούλης, Μωυσής Αγιορείτης, κ.ά.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!