George Trakl. Από τα τέλη του 19ου στις αρχές του 21ου αιώνα

Πρακτικά διεθνούς συνεδρίου για τον George Trakl
Έκπτωση
40%
Τιμή Εκδότη: 16.00
9.60
Τιμή Πρωτοπορίας
+
319016
Συγγραφέας: Συλλογικό
Εκδόσεις: Ύψιλον
Σελίδες:227
Επιμελητής:Πετροπούλου, Εύη, Μητραλέξη, Κατερίνα
Ημερομηνία Έκδοσης:02/06/2009
ISBN:9789601702582
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Ο μείζων αυστριακός ποιητής Georg Trakl (1887-1914), ο ουσιαστικότερος εισηγητής του εξπρεσιονισμού στον γερμανόφωνο χώρο, έχει πλέον αναδειχθεί διεθνώς ως ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της γερμανόφωνης λογοτεχνίας. Η ποίησή του, με την ιδιαιτερότητά της και τους λεκτικούς και ρητορικούς τρόπους της, αλλά και την εγγενή της ιδιότητα να αναδεικνύει - παρά τη φαινομενική διαφορετικότητα των μέσων τους - τη γετνίαση ποιήσης και εικαστικών τεχνών, σφράγισε την ευρωπαική λυρική νεωτερικότητα. Ωστόσο, παρά την αναγνώριση της οποίας τυγχάνει στον γερμανόφωνο χώρο, ο Trakl παρέμενε επί μακρόν σχεδόν άγνωστος στην Ελλάδα.
Ο ανά χείρας τόμος συγκεντρώνει τις εισηγήσεις των επιστημόνων, που έλαβαν μέρος στο διεθνές συνέδριο για τον Georg Trakl, το οποίο πραγματοποίησε στις 24 Νοεμβρίου 2007 το Πανεπιστήμιο Αθηνών με πρωτοβουλία του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας και με τη συνεργασία της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα.
Σκοπός του συνεδρίου ήταν η παρουσίαση του έργου του σημαντικού αυτού δημιουργού στο ελληνόφωνο κοινό. Εξειδικευμένοι σε θέματα λογοτεχνίας επιστήμονες από την Αυστρία, Γερμανία και την Ελλάδα επεδίωξαν με τις εισηγήσεις τους να συμβάλουν ουσιαστικά στη μελέτη και διερεύνηση της ποίησης του Georg Trakl, προκειμένου να αναδείξουν τις διαφορετικές πλευρές του πολυσχιδούς έργου του.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!