Ειρωνικός ωκεανός

Έκπτωση
40%
Τιμή Εκδότη: 13.84
8.30
Τιμή Πρωτοπορίας
+
351518
Συγγραφέας: Γαρίνης, Παύλος Ε.
Εκδόσεις: Γαβριηλίδης
Σελίδες:148
Ημερομηνία Έκδοσης:28/12/2011
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Η ανθρώπινη ζωή είναι από μόνη της ο καλύτερος ορισμός για την κλασική ειρωνεία, με τις χαρές να εναλλάσονται με τις λύπες, το γέλιο με το κλάμα, την ευφορία με την μελαγχολία, το καλό με το κακό. Ο ειρωνικός λόγος παίζει τον ρόλο του αρχαίου χορού του θεάτρου, που εμποδίζει την άναρχη ροή, συνδέει σχόλια και γεγονότα, δίνοντας κουράγιο αν χρειαστεί. Δεν ξέρουμε αν η ζωή εύχεται επί λέξει "καλό κουρά-ι-ο" (με μισοερασμιακή προφορά) ή "καλό κουράριο" (με μυοχαλαρωτική έννοια)... Εμείς ωστόσο θα μπορούσαμε να του αναθέσουμε τον ρόλο του παλαιού κομπέρ της επιθεώρησης ή του πιο σύγχρονου κονφερανσιέ των αναψυκτηρίων, οι οποίοι κατευθύνουν τις καταστάσεις προς την εύθυμη πλευρά.
Συγγραφέας:
Γαρίνης, Παύλος Ε.
Εκδότης:
Γαβριηλίδης
Σελίδες:
148
ISBN:
9789603367277
Ημερομηνία Έκδοσης:
28/12/2011

Μια παρα πολύ. Καλη μελετη

Από τα πιο έξυπνα μυαλά που γνωρίζω, και για καλή τύχη όλων μας, τις σκέψεις και τις γνώσεις του μας τις προσφέρει απλόχερα μέσα από ένα αριστούργημα. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!

Ο "Ειρωνικός Ωκεανός" δεν αποτελεί μόνο ένα δοκίμιο για την ειρωνία, αποτελεί μία πραγματεία για την ειρωνία και τη θέση της στην ελληνική γλωσσική πραγματικότητα.
Επιστημονικό και συνάμα προσιτό, το βιβλίο μυεί τον αναγνώστη-είρωνα στα μυστικά της έμφυτης αυτής γλωσσικής λειτουργίας εισάγοντας μία ενδιαφέρουσα θεωρητική προσέγγιση, αλλά και χρησιμοποιώντας πληθώρα γλωσσικών παραδειγμάτων. Βαθιά η ανάλυση του θέματος, αξιοσημείωτη η ταύτιση του αναγνώστη με τα γραφόμενα.
Η ειρωνία όλως παραδόξως παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας με τρόπους που συχνά δεν αναγνωρίζουμε, τελειώνοντας αυτό το βιβλίο εκτός απο σωστότεροι είρωνες γινόμαστε και καλύτεροι δέκτες της ειρωνίας της ζωής!
Γράψτε μια κριτική