Η διδασκαλία της γεωγραφίας με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού υπολογιστή

Γεωγραφία και λογισμικά ελεύθερης πρόσβασης (ΕΛ/ΛΑΚ)
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 17.00
11.90
Τιμή Πρωτοπορίας
+
445947
Εκδόσεις: Gutenberg
Σελίδες:212
Επιμελητής:Κλαυδιανού, Μάγδα
Ημερομηνία Έκδοσης:01/10/2016
ISBN:9789600117431
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Ο σύγχρονος άνθρωπος στην καθημερινή του ζωή έρχεται αντιμέτωπος με ένα πλήθος διλημμάτων, τα οποία, χωρίς να το αναγνωρίζει, σχετίζονται με τη Γεωγραφία και την ανάπτυξη χωρικών δεξιοτήτων: πώς θα πάει στη δουλειά του, πού θα μείνει, πώς θα ταξιδέψει, τι ρούχα θα φορέσει, τι θα καλλιεργήσει και πότε. Η ανάπτυξη των χωρικών δεξιοτήτων παίζει πραγματικά μεγάλο ρόλο στην καθημερινή ζωή τόσο που ισχύει η παραδοχή ότι ο χωρικός εγγραμματισμός έχει την ίδια αξία με τα άλλα είδη γραμματισμού (γλωσσικό, μαθηματικό, κτλ.).
Οι νέες τεχνολογίες συμβάλλουν στην καλλιέργεια του χωρικού εγγραμματισμού, εξασφαλίζοντας ένα πλαίσιο έκφρασης στο οποίο οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν ελεύθερα, να «ταξιδέψουν»,να προβληματιστούν, να απαντήσουν σε χωρικά ερωτήματα, να διατυπώσουν υποθέσεις και να πάρουν αποφάσεις. Το παρόν βιβλίο έρχεται να προτείνει έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης του χώρου με τη χρήση ΕΛ/ΛΑΚ. Οι συγγραφείς μετά από έρευνα σε φοιτητές των ΠΤΔΕ αλλά και σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προτείνουν όχι μόνο λογισμικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μάθημα της Γεωγραφίας, αλλά ορίζουν τη θεματολογία που μπορεί να προσεγγιστεί μέσα από αυτά και το περιεχόμενο με μια βήμα προς βήμα ακολουθία, παρέχοντας στον δάσκαλο/καθηγητή ένα άρτιο εγχειρίδιο που θα τον βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη διδασκαλία του μαθήματος της Γεωγραφίας στις βαθμίδες της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Περιεχόμενα

Εισαγωγή || Google Sketchup: Αλλάζοντας τον χώρο όπου ζούμε || Google Earth - Η ανακάλυψη του κόσμου μέσα από e-ταξίδια || Quantum Gis: Κάνοντας ψηφιακούς χάρτες

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!