Τα γνωστικά μυστικά των Ναασσηνών

Η μυητική διδασκαλία του Μυστικού Δείπνου
Έκπτωση
40%
Τιμή Εκδότη: 19.87
11.92
Τιμή Πρωτοπορίας
+
317199
Συγγραφέας: Gaffney, Mark
Εκδόσεις: Ενάλιος
Σελίδες:457
Ημερομηνία Έκδοσης:15/4/2009
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Τον τρίτο αιώνα π.Χ., ο καθολικός επίσκοπος Ιππόλυτος συνέθεσε τον Έλεγχο κατά πασών των αιρέσεων, στρεφόμενος κυρίως εναντίον των Ναασσηνών, μιας γνωστικής σέκτας που οι γραφές της περιελάμβαναν την αφήγηση της πραγματικής διδασκαλίας του Ιησού κατά τον Μυστικό Δείπνο. Κατά ειρωνικό τρόπο, ο Ιππόλυτος περιέλαβε αυτό το θεμελιακής σημασίας "αιρετικό" κείμενο στο πέμπτο βιβλίο της πολεμικής του σώζοντάς το κυριολεκτικά από την οργή της Εκκλησίας.

Απ αυτό φαίνεται ότι οι Ναασσηνοί δεν ήταν αιρετικό παρακλάδι του χριστιανισμού, αλλά εκείνοι που στην πραγματικότητα διέσωσαν το αυθεντικό μήνυμα του Χριστού.

Στα Γνωστικά μυστικά των Ναασσηνών o Μαρκ Χ. Γκάφνεϊ αποκρυπτογραφεί το μήνυμα της Ναασσηνής Λειτουργίας, ένα μάθημα που προοριζόταν για έναν εσωτερικό κύκλο μαθητών που ήσαν έτοιμοι να δεχθούν περαιτέρω μύηση στη διδασκαλία της Σοφίας από τoν Ιησού που συνίσταται στην αφύπνιση του πνεύματος και περιλαμβάνει πρακτικές που στοχεύουν στην αποκατάσταση του χαμένου δεσμού της ψυχής με τον Θεό.
Συγγραφέας:
Gaffney, Mark
Εκδότης:
Ενάλιος
Σελίδες:
457
ISBN:
9789605363864
Μεταφραστής:
Αργύρη, Άρτεμις
Ημερομηνία Έκδοσης:
15/4/2009

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική