Φυσική στερεάς κατάστασης

Επίτομη
Έκπτωση
40%
Τιμή Εκδότη: 20.00
12.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
434187
Σελίδες:268
Ημερομηνία Έκδοσης:23/02/2016
ISBN:9789605244613
Θέμα:Φυσική
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Η Φυσική Στερεάς Κατάστασης (ΦΣΚ), με το τεράστιο εύρος θεωρητικών θεμάτων και πειραματικών τεχνικών που περιλαμβάνει, είναι ο μεγαλύτερος ερευνητικός κλάδος της Φυσικής και ο βασικός κινητήριος μοχλός για την ανάπτυξη καινοτόμας τεχνολογίας. Επί πλέον η ΦΣΚ ανακαλύπτει αλλά και δημιουργεί αναπάντεχες μορφές της ύλης, όπως τα διδιάστατα υλικά, οι τοπολογικοί μονωτές, τα ημιμέταλλα Weyl και τα μεταϋλικά – για να αναφέρω μερικά πρόσφατα παραδείγματα.
Το παρόν βιβλίο επιχειρεί να συνοψίσει σε 250 σελίδες τα βασικά φυσικά μεγέθη της ΦΣΚ και τις μεταξύ τους ποσοτικές σχέσεις. Η έμφαση είναι στο πώς αυτές οι σχέσεις πηγάζουν από λίγες θεμελιώδεις αρχές της Φυσικής, όπως είναι, π.χ., η ελαχιστοποίηση της ενέργειας (κινητικής και δυναμικής), σε συνδυασμό και με τη σχεδόν ‘‘μαγική’’ μέθοδο της διαστατικής ανάλυσης. Το βιβλίο χωρίζεται σε τρία μέρη: Μετά από μια πρώτη γνωριμία με τη ΦΣΚ, ακολουθεί το δεύτερο μέρος που αφορά στο λεγόμενο μοντέλο Jellium και στη μέθοδο LCAO. Στο τρίτο μέρος παρουσιάζονται πολύ συνοπτικά πιο προχωρημένα θέματα.
Έτσι, το παρόν βιβλίο, όντας σύντομο, έχει σκοπό να εξυπηρετήσει αφενός μεν τις ανάγκες του ‘‘μέσου’’ φοιτητή, αφετέρου δε να διευκολύνει –δρώντας ως γέφυρα– την πρόσβαση όσων έχουν το ενδιαφέρον σε πιο αναλυτικά και εκτενή συγγράμματα (βλ. βιβλιογραφία).

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!