Γιατί πόλεμος; ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 8.00
5.60
Τιμή Πρωτοπορίας
+
578203
Εκδόσεις: Πολύτροπον
Σελίδες:76
Μεταφραστής:Σαΐδης, Γιάννης
Ημερομηνία Έκδοσης:01/04/2022
ISBN:2229606840744

Περιγραφή

Άνοιξη του 1931
Το Διεθνές Ινστιτούτο για Πνευματική Συνεργασία, που υπάγεται στην Κοινωνία των Εθνών, είχε ξεκινήσει το 1931 ένα πρόγραμμα που ζητούσε από κορυφαίες πνευματικές προσωπικότητες της εποχής να συζητήσουν σε ανοιχτές επιστολές που θα αντάλλασσαν μεταξύ τους, θέματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Καλοκαίρι του 1932
Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν καλείται να επιλέξει μία προσωπικότητα και να αλληλογραφήσει μαζί της για ένα φλέγον διαχρονικά κοινωνικό ζήτημα. Ο Αϊνστάιν επιλέγει τον Σίγκμουντ Φρόυντ. Θέμα της αλληλογραφίας, η εδραίωση της παγκόσμιας ειρήνης και οι τρόποι αποφυγής του πολέμου για τις επόμενες γενιές.

Άνοιξη του 1933
Εκδίδονται στο Παρίσι σε τρεις γλώσσες (γερμανικά, αγγλικά, γαλλικά) οι επιστολές του `Αϊνστάιν με τον Φρόυντ. Δυστυχώς τα σύννεφα του πολέμου είχαν ήδη ξεκινήσει να ξαναμαζεύονται πάνω απο την Ευρώπη και η έκδοση έγινε σε μόλις 2000 αριθμημένα αντίτυπα των οποίων η κυκλοφορία απαγορεύτηκε στη Γερμανία.

Οι φρικαλεότητες του πολέμου στην Ουκρανία φέρνουν το θέμα του πολέμου στην επικαιρότητα. Τι είναι ο πόλεμος; Είναι, άραγε, κάτι που υπακούει στις εσωτερικές αρχέγονες παρορμήσεις του ανθρώπου, ή είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που ακολουθεί ευρύτερες και περίπλοκες διαδικασίες που οδηγούν τη σημερινή φάση ανάπτυξης του ιμπεριαλισμού, τον ενεργειακό πόλεμο και το ξαναμοίρασμα του κόσμου σε σφαίρες επιρροής και στην παγκόσμια κυριαρχία; Δυστυχώς, οι επιστολές του Αϊνστάιν και του Φρόυντ παραμένουν επίκαιρες.

Εισαγωγή: Σαΐδης, Γιάννης
Εξώφυλλο/εικαστικό: Χρήστου, Πέτρος Χ.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!