Φωνές / Fones

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 18.01
12.61
Τιμή Πρωτοπορίας
+
434536
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Εκδόσεις: Νήσος
Σελίδες:368
Επιμελητής:Πανόπουλος, Παναγιώτης, Ρίκου, Ελπίδα
Ημερομηνία Έκδοσης:04/03/2016
ISBN:9789605890209
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Φωνές

Οι "Φωνές" είναι μια ομάδα εικαστικών καλλιτεχνών και κοινωνικών επιστημόνων που διερευνούν από κοινού τρόπους με τους οποίους οι ήχοι που παράγονται από ζωντανά σώματα μετατρέπονται σε ύλη για σκέψη και καλλιτεχνικό έργο. Μας απασχολούν οι αισθητηριακές και αισθητικές ποιότητες της φωνής, η σύνδεσή της με το σώμα που την παράγει ή η απόσπασή της από αυτό, οι πολλαπλοί τρόποι μορφοποίησής της μέσα από τεχνικές και τεχνολογίες, η αμοιβαία διαμόρφωση φωνής και περιβάλλοντος χώρου, η φωνή ως μέσο συγκρότησης και διαχείρισης κοινωνικών σχέσεων. Οι "Φωνές" επεξεργάζονται σημεία σύγκλισης ή διαφοροποίησης που προκύπτουν από θεσμικές ή άλλες διαφορές μεταξύ τέχνης και κοινωνικών επιστημών. Τέλος, επιχειρούν να αναπτύξουν δίκτυα επικοινωνίας και συνεργασίας με άτομα, ομάδες ή θεσμούς που ασχολούνται με παρόμοια θέματα ή εργάζονται με παρεμφερή τρόπο στην Ελλάδα ή αλλού.
Το εγχείρημα των "Φωνών" ξεκίνησε το 2011 στην Αθήνα και έλαβε τη μορφή ανοιχτής πλατφόρμας συνεργασίας με έργα, performances, εγκαταστάσεις, δράσεις και συζητήσεις. Όψεις του εν εξελίξει εγχειρήματος έχουν παρουσιαστεί σε τρεις περιστάσεις (9-10/3/2012: Φωνές, Θέατρο Εμπρός· 16/6/2012: Φωνές: Πρόσκληση για ανταλλαγή - Project: Ανταλλαγή / Austausch / Exchange, Ινστιτούτο Goethe και Πανεπιστήμιο Bauhaus της Βαϊμάρης, επιμέλεια Σοφία Ντώνα, Στοά Μπρόντγουαιη· 9/2/2013: Φωνές: Δυναμώνοντας την ένταση..., Θέατρο Εμπρός). Αυτός ο κύκλος παρουσιάσεων έκλεισε με την έκθεση Fones στο CAMP / Contemporary Art Meeting Point κατά το διάστημα 6-29/3/2014 (Αθήνα, Πλατεία Κοτζιά). Η έκθεση περιλάμβανε έργα (ήχου ή/και εικόνας), καθώς και ομιλίες, performances και άλλες δράσεις μελών της ομάδας και προσκεκλημένων καλλιτεχνών και ομιλητών.
Η έκδοση του παρόντος τόμου αποτελεί μια ακόμα δράση των Φωνών. Ας σημειωθεί ότι η συλλογή κειμένων και έργων που συγκροτεί τον τόμο δεν συνιστά σύνοψη ή ημερολογιακή καταγραφή του project, αλλά επιλογή υλικού που προέρχεται κατά κύριο λόγο από την έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο CAMP τον Μάρτιο του 2014.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!