Αντίοχος Ευαγγελάτος

Ζωή και έργο
Έκπτωση
25%
Τιμή Εκδότη: 22.50
16.88
Τιμή Πρωτοπορίας
+
456057
Συγγραφέας: Φλώρου, Λουίζα
Σελίδες:356
Επιμελητής:Κώστιος, Απόστολος
Ημερομηνία Έκδοσης:6/4/2017
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Ο μουσικός εκδοτικός οίκος Κ. ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΚΟΥ - Χ. ΝΑΚΑΣ, Panasmusic, υλοποιώντας την θεμελιώδη αρχή ιστοριογραφίας του Καθ. δρα Απόστολου Κώστιου, σύμφωνα με την οποία είναι αναγκαία η παράλληλη παρουσίαση της ζωής και του έργου των συνθετών, εξέδωσε το βιβλίο της δρος-εκπαιδευτικού Λουίζας Φλώρου με τίτλο Αντίοχος Ευαγγελάτος - Ζωή και Έργο, (18ος τόμος της σειράς ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ). Πρόκειται για μια τεκμηριωμένη μονογραφία αφιερωμένη σε έναν από τους σημαντικότερους συνθέτες της ελληνικής Εθνικής σχολής μουσικής και διαπρεπή μαέστρο-μουσικοπαιδαγωγό. Παράλληλα συνεχίζεται από τον Οίκο Panasmusic η έκδοση των Απάντων του συνθετικού του έργου.
_________________________________________________________


Χαρακτήρισα την παρούσα εργασία μου ως “προσέγγιση” όχι από επιτηδευμένη μετριοφροσύνη ή από τις φυσικές αναστολές της αναλαμβανόμενης ευθύνης ενός πρωτοεπιχειρούμενου έργου αλλά, κυρίως, διότι μια πολυσχιδής προσωπικότητα, όπως του Αντίοχου Ευαγγελάτου, ο οποίος δραστηριοποιήθηκε σε πολλούς τομείς της ελληνικής μουσικής ζωής, είναι εκ των πραγμάτων και εκ των συνθηκών του ελληνικού ερευνητικού πεδίου σχεδόν ανέφικτο να αποτελέσει αντικείμενο μιας μονογραφίας, με την έννοια της ολοκληρωμένης λεπτομερούς απόδοσης των “πεπραγμένων” του βιογραφούμενου.
Το Πρώτο μέρος της εργασίας χαρακτήρισα ως “ιστορική προσέγγιση”, πρόκειται, δηλαδή, για αφήγηση-καταγραφή της ζωής του διευθυντή ορχήστρας, του συνθέτη και του κοινωνικού ανθρώπου· ανήκει στην Ιστορική μουσικολογία. Το Δεύτερο μέρος χαρακτήρισα ως “συστηματική προσέγγιση”· στο μέρος αυτό πραγματεύομαι θέματα που αποτελούν αντικείμενα της Συστηματικής μουσικολογίας. Και με τα δύο μέρη, καθώς και με το Τρίτο, προσπάθησα να προσεγγίσω από κάθε πλευρά τον πολυτάλαντο και δραστήριο Καλλιτέχνη και Άνθρωπο, και να αποδώσω μια αληθινή εικόνα με ένα ψηφιδωτό, από το οποίο ασφαλώς λείπουν αρκετές ψηφίδες, ―κίνητρο για την επόμενη προσπάθεια τόσο δική μου όσο και των συναδέλφων μουσικολόγων.
Λ.Φ.
Συγγραφέας:
Φλώρου, Λουίζα
Εκδότης:
Παπαγρηγορίου-Νάκας
Σελίδες:
356
ISBN:
9789607554963
Επιμελητής:
Κώστιος, Απόστολος
Ημερομηνία Έκδοσης:
6/4/2017

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 20€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!