Φιλοσοφικό λεξικό

Έκπτωση
20%
Τιμή Εκδότη: 14.70
11.76
Τιμή Πρωτοπορίας
+
343098
Συγγραφέας: Γκίκας, Σωκράτης
Εκδόσεις: Σαββάλας
Σελίδες:711
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2011
ISBN:9789604930661
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Ένα φιλοσοφικό λεξικό δεν βοηθά μόνο στην κατανόηση φιλοσοφικών έργων, αλλά και στη διεύρυνση του διανοητικού ορίζοντα ή στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης. Η τελευταία είναι απαραίτητη ιδιαίτερα στην εποχή μας, η οποία ερωτοτροπεί με την "ανορθολογική" σκέψη, που η προβολή της από τα μέσα ενημέρωσης τείνει να δημιουργήσει μια μεσαιωνική ατμόσφαιρα.

Ένα φιλοσοφικό λεξικό ασχολείται με την ανάλυση των φιλοσοφικών εννοιών και όρων που έχουν διατυπώσει οι φιλόσοφοι όλων των εποχών, καθώς και με γενικές έννοιες από πολλές ειδικές επιστήμες. Όταν ένα φιλοσοφικό λεξικό απευθύνεται σε ένα ευρύτερο αναγνωστικό κοινό, είναι φυσικό να απλοποιεί τις θεωρίες. Η απλοποίηση αυτή όμως έχει τα όριά της, γιατί αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσει στην παραποίηση των θεωριών ή στην κακοποίησή τους.

Το "Φιλοσοφικό Λεξικό" φιλοδοξεί να αποδείξει ότι δεν ισχύει η άποψη πως η φιλοσοφία είναι ξένη προς τη ζωή και τα προβλήματά της ή κάτι το στρυφνό και σχολαστικό. Άλλωστε, το να φιλοσοφεί κανείς δεν είναι προνόμιο μόνο των φιλοσόφων...

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!